Επικαιρότητα:

Τα σωστά βήματα για λείο δέρμα πριν το μακιγιάζ

04 Οκτ. 2013 - 06:45 | Γυναίκα

Μάθε τη σωστή διαδικασία περιποίησης πριν το μακιγιάζ για να έχεις πάντα λείο και αψεγάδιαστο δέρμα.

1. Ατμός

Μούλιασε μια πετσέτα προσώπου σε μπολ με ζεστό τσάι ή νερό χαμομηλιού. Άπλωσε τη στο πρόσωπο και το λαιμό, αφήνοντάς τη μέχρι να κρυώσει. Αυτή η διαδικασία θα ανοίξει τους πόρους σου κάνοντας πιο βαθύ καθαρισμό.

2. Καθαρισμός και απολέπιση

Σε νωπό πρόσωπο άπλωσε ένα scrub ζελ καθαρισμού, που καθαρίζει αποτελεσματικά και απολεπίζει απαλά, απομακρύνοντας τους ρύπους και χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα. Ξέπλυνε με άφθονο νερό και σκούπισε καλά το πρόσωπό σου.

3. Τόνωση

Άπλωσε απαλά με τα δάχτυλα την ενυδατική σου κρέμα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό χωρίς να τρίβεις και άφησέ τη να στεγνώσει φυσικά.

4. Σπυράκια

Άπλωσε οποιοδήποτε είδος στυπτικού ή οινοπνεύματος ή κανονικό αντισηπτικό. Στη συνέχεια τοποθέτησε από πάνω μια μικρή ποσότητα κονσίλερ και σκέπασε τα μικρά εξογκώματα με λίγη πούδρα.

5. Γυαλάδα

Ταμπόναρε την περιοχή «Τ» (μέτωπο-μύτη-πιγούνι) απαλά με τα ειδικά χαρτάκια ή με ένα κοινό χαρτομάντιλο, αφού πρώτα το χωρίσεις σε δύο φύλλα.

6. Απαλά χείλη

«Ναι» στο λιπ γκλος ή σε κάποιο καταπραϋντικό balm, αλλά «όχι» στην ενυδατική κρέμα. Το κραγιόν θα κάνει τα ξεραμένα χείλη να φαίνονται χειρότερα.

Πηγή: Shape