Επικαιρότητα:

Conditioner: Ξρεις ποιο είναι το κατάλληλο για σένα;

15 Οκτ. 2013 - 10:16 | Γυναίκα

Δεν είναι νέο πως η μαλακτική κρέμα μαλλιών είναι το κλειδί για όμορφα μαλλιά. Όμως είσαι σίγουρη πως χρησιμοποιείς τη σωστή; Δες τι θα πρέπει να διαλέξεις ανάλογα με τον τύπο μαλλιών σου.

Κανονικά μαλλιά
Χρειάζεσαι: Conditioner που να μαλακώνει και να ξεμπερδεύει τα μαλλιά σας ειδικά αν είναι μακριά. Αναζητήστε ελαφριές-κανονικές ενυδατικές φόρμουλες με πρωτεΐνες, όπως πανθενόλη και γλυκερίνη. Απόφυγε τα δυνατά conditioner που περιέχουν shea butter, γιατί θα βαρύνουν αρκετά τα μαλλιά σου.

Λεπτά / εύθραυστα μαλλιά
Χρειάζεσαι: Conditioner κατά του φριζαρίσματος με συστατικά που δυναμώνουν την τρίχα και αποτρέπουν το σπάσιμο. Αναζήτησε φόρμουλες που μειώνουν το στατικό ηλεκτρισμό.

Σγουρά μαλλιά
Χρειάζεσαι: Ενυδάτωση που θα εμποδίσει το φριζάρισμα και θα τα κάνει λεία και λαμπερά, γεμάτα νεύρο. Αναζήτησε προϊόντα με ενυδατικούς παράγοντες, όπως πανθενόλη, βιταμίνη Ε και πρωτεΐνες σιταριού.

Άτονα / θαμπά μαλλιά
Χρειάζεσαι: Conditioner που θα δίνει λάμψη στην επιφάνεια της τρίχας και θα κλείνει τα λέπια της, κάνοντας το φως να αντανακλάται και προσδίδοντας δύναμη στα μαλλιά σας. Οι φόρμουλες με βιταμίνες και πρωτεΐνες είναι οι καταλληλότερες.

Πότε πρέπει να αλλάξεις conditioner
Αντίθετα με κάποια προϊόντα, πρέπει να αλλάζεις το conditioner ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Θα καταλάβεις πότε είναι αναγκαία μια αλλαγή όταν μετά από χρήση σαμπουάν βαθύ καθαρισμού με το οποίο αφαιρούνται όλα τα κατάλοιπα τα μαλλιά σας παραμένουν θαμπά και άτονα. Αν, πάλι, δε θέλει να αποχωριστείς το αγαπημένο σου conditioner, μπορείς να το συνδυάσεις και με άλλα προϊόντα. Για παράδειγμα, αν έχεις λεπτά και εύθραυστα μαλλιά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις conditioner για βαμμένα μαλλιά για 3 συνεχόμενες φορές και στη συνέχεια να ξαναγυρίσεις στα προϊόντα που χρησιμοποιείς συστηματικά για το δικό σου τύπο.

ΠΗΓΗ: faysbook.gr