Επικαιρότητα:

Οι πιο συχνές δικαιολογίες για να μην κάνετε σεξ…

20 Νοε 2013 - 17:20 | Σχέσεις
Μήπως τον τελευταίο καιρό η σεξουαλική σου ζωή δεν είναι πλέον και τόσο ενεργή; Ενώ προσπαθείς να «ανάψεις» τα αίματα, πέφτεις διαρκώς σε τοίχο, γιατί πάντα κάτι συμβαίνει και η στιγμή δεν είναι κατάλληλη; Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, έχει πλέον αποδειχθεί ότι στις μέρες μας,  ο ένας στους πέντε ενήλικες βρίσκει δικαιολογίες για να μην κάνει σεξ με το ερωτικό του ταίρι. Ενώ λοιπόν κάποτε το σεξ ήταν ένας τρόπος για να έρθεις πιο κοντά με τον σύντροφό σου αλλά και για να εκτονώσεις το στρες της ημέρας, πλέον δεν αποτελεί έκπληξη ότι το πιο συνηθισμένο «σπορ» που κάνει ένα ζευγάρι κάτω από τα σεντόνια είναι απλά και μόνο ο … ύπνος!
 
Αν λοιπόν βρίσκεσαι και εσύ σε μία παρόμοια φάση διάβασε ποιες είναι οι πέντε πιο συνηθισμένες δικαιολογίες που θα ακούσεις από τα χείλη του/της συντρόφου σου, για να αποφύγει το σεξ μαζί σου …. 
 
 “Είχα πολύ κουραστική ημέρα»
«Σε παρακαλώ μωρό μου, μην με παρεξηγείς αλλά είχα πολύ κουραστική ημέρα στην δουλειά και δεν έχω καθόλου αντοχή»… αυτή είναι πιο κλασική ατάκα που θα ακούσεις, όταν θα θελήσει να σου δικαιολογηθεί που δεν θέλει να «ζουζουνέψετε»! Πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι η πιο συχνή δικαιολογία για την αποφυγή του σεξ είναι «είμαι κουρασμένος/η»!
Οι περισσότεροι από εμάς δουλεύουμε πλέον περισσότερες ώρες από κάθε άλλη φορά και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι καθώς πλησιάζουμε την κρεβατοκάμαρα το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτούμε είναι τα παθιασμένα φιλιά ή τα σέξι εσώρουχα. Αντιθέτως τις περισσότερες φορές μετά από μία εξαντλητική ημέρα, φοράμε τις άνετες (αλλά καθόλου ερωτικές) πιτζάμες μας και τις άνετες παντόφλες μας.  Τις περισσότερες φορές όμως η φράση «Είμαι κουρασμένος/η» είναι απλά και μόνο μία δικαιολογία, γιατί δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να σκεφτεί κάτι διαφορετικό …
Στην πραγματικότητα όμως το σεξ, πλημυρίζει τον εγκέφαλο με πολλές χαλαρωτικές χημικές ουσίες, όπως την οξυτοκίνη, η οποία ηρεμεί το μυαλό και διευκολύνει τον ύπνο … Επομένως αν συμπεριλάβουμε το σεξ στο «μενού» της ημέρας, θα νιώσουμε καλύτερα και θα κοιμηθούμε σαν πουλάκια…

 
«Έχω περίοδο»
Πολλές γυναίκες βρίσκουν την δικαιολογία ότι έχουν ή περιμένουν ή τελειώνουν  την περίοδό τους, πολύ απλά επειδή βαριούνται να κάνουν σεξ.  Όταν ένας άνδρας ακούει αυτή την δικαιολογία, δεν μπορεί να κάνει και πολλά … επομένως είναι η εύκολη λύση, η δικαιολογία που πιάνει πάντα!
 
Με αυτό τον τρόπο κάθε γυναίκα έχει το κεφάλι της ήσυχο, επιπλέον όμως δέχεται και κανακέματα και φροντίδα από το ερωτικό της ταίρι .. επομένως γλιτώνει την γκρίνια, δέχεται φροντίδα και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

«Έχω πονοκέφαλο»
Αυτή την δικαιολογία θα την ακούσεις πάρα πολύ συχνά … Συγκαταλέγεται στον τρίτο πιο συνηθισμένο τρόπο αποφυγής του σεξ.  Το σεξ είναι 10 φορές πιο αποδοτικό «γιατρικό» για τον πονοκέφαλο από ότι ένα παυσίπονο, όμως είναι βέβαιο πως αν το ερωτικό σου ταίρι δεν έχει πράγματι πονοκέφαλο αλλά βρίσκει προφάσεις… είναι σίγουρο που δεν το πείσεις για αυτό! 
 
«Έχω θυμώσει μαζί σου»
Πολλοί άνθρωποι για να αποφύγουν το σεξ με τον σύντροφό τους, θα βρουν κάποια καλή αφορμή για να στήσουν καβγά. Ακόμα και αν δεν έχει συμβεί κάτι πολύ συγκεκριμένο, που θα μπορούσε να γίνει η αιτία να υπάρξει γκρίνια και μουρμούρα, όλο και κάτι από τα παλιά θα βγει και τώρα στην επιφάνεια απλά για να δημιουργηθεί ένταση. Αν λοιπόν έχεις ετοιμάσει μία όμορφη, ρομαντική βραδιά, με ωραίο δείπνο, κεράκια και ερωτική ατμόσφαιρα και μόλις έρθει η ώρα να επισκεφτείτε την κρεβατοκάμαρα αρχίζει να σου ξεφουρνίζει τα παράπονα που  έχει από εσένα  ή βρει δικαιολογία για να σε κατηγορήσει … μην τσιμπάς αλλά πιάσει το μήνυμα : «Δεν θέλει σεξ»!

«Δεν έχω χρόνο»
Ενώ εσύ μπορεί να σκέφτεσαι πόσα καυτά, ερωτικά σενάρια με σένα και το ταίρι σου και στέλνεις μηνυματάκια, παίρνεις τηλεφωνάκια, ή είσαι όλο υπονοούμενα και προκλήσεις , ακούς την ατάκα «Δεν έχω χρόνο ρε μωρό μου, δεν με βλέπεις πήζω… έχω δουλειές στο σπίτι, πρέπει να φροντίσω να τελειώσω κάποιες εργασίες, πρέπει να πάω σε μία δουλειά της μάνας μου, έχω να φτιάξω το PC του κολλητού μου….. « Είναι πολλές οι δικαιολογίες που θα σου πει προκειμένου να σε πείσει ότι δεν έχει καθόλου χρόνο για σεξ, ενώ θα το θελε πολύ. Μην το χάψεις όμως, απλά σε έχει σιγουράκι  και βαριέται να κάνει σεξ γιατί ξέρει ότι είσαι πάντα stand by να περιμένεις, να ζητάς και να ποθείς… Η λύση σε αυτή την δικαιολογία λοιπόν είναι η μη διαθεσιμότητά σου!

Πηγή: parea