Επικαιρότητα:

Τα 5 απίστευτα νέα δεδομένα γύρω από το σεξ

09 Απρ. 2014 - 09:20 | Σχέσεις

Πίστευες ότι γνωρίζεις τα πάντα γύρω από το σεξ; Αυτή τη φορά έρχονται να σε διαψεύσουν οι επιστήμονες με τα απρόσμενα συμπεράσματα των ερευνών τους.

Ο εχθρός του οργασμού!
Τα κρύα πόδια μπορούν να αποδειχτούν εχθροί του οργασμού. Έρευνα του πανεπιστημίου Γκρόνινγκεν της Ολλανδίας έδειξε ότι τα κρύα πόδια μπορούν να δυσκολέψουν το 50 % των ζευγαριών να φτάσουν σε οργασμό ενώ το να φοράνε κάλτσες κάνει πιο εύκολο τον οργασμό για το 80 % των ζευγαριών. Τελικά εκτός από τον άνθρωπό σου, ένα ζεστό περιβάλλον, ένα αναπαυτικό κρεβάτι και μια ωραία «ζεστή» μουσική, πρέπει να έχεις και τα πόδια σου στη σωστή θερμοκρασία!

 

Δείξε μου τον παράμεσό σου να σου πω ποιος είσαι!
Το μέγεθος του οργάνου ενός άνδρα μπορεί πραγματικά να υπολογιστεί από τα χέρια του, σύμφωνα με μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως «Όσο μακρύτερος ο παράμεσος ενός άνδρα, τόσο μεγαλύτερο το όργανό του». Σημαντικό ρόλο στο μέγεθος (μήκος και πάχος) των δακτύλων παίζει η τεστοστερόνη και έχει διαπιστωθεί ότι οι άνδρες με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης κατά την εμβρυική ζωή τους έχουν μακρύ παράμεσο. Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης που κρύβονται πίσω από τον μακρύ παράμεσο είναι τελικά «μαγνήτης» για τις γυναίκες.

 

Το προφυλακτικό κάνει... κακό!
Σύμφωνα με έρευνες της εφημερίδας Archives of Sexual Behavior (επίσημη έκδοση της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών για το Σεξ), η επαφή χωρίς προφύλαξη κάνει καλό στην ψυχική και σωματική υγεία! Στην έρευνα συμμετείχαν 293 γυναίκες, οι οποίες απάντησαν σε δυο ερωτηματολόγια. Το πρώτο είχε να κάνει με τη σεξουαλική τους ζωή και το δεύτερο με την ψυχοσύνθεσή τους. Το αποτέλεσμα ήταν σαφές. Οι γυναίκες που ήθελαν ο σύντροφός τους να μη χρησιμοποιεί προφυλακτικό είχαν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης, από εκείνες έπαιρναν συχνά ή πάντα μέτρα προφύλαξης. Η μελέτη έδειξε ότι όσο περισσότερο εκτίθεται μια γυναίκα στο σπέρμα, τόσο λιγότερη κατάθλιψη έχει και αυτό γιατί το πλάσμα του σπέρματος περιέχει διάφορες χημικές ουσίες (κορτιζόλη, ωκυτοκίνη) που βελτιώνουν την ψυχική διάθεση και αυξάνουν την τρυφερότητα. Όλα αυτά βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι μιλάμε για μια σταθερή, μονογαμική σχέση όπου μια εγκυμοσύνη είναι μέσα στο πρόγραμμα.


Η τεστοστερόνη αγαπά τον αυνανισμό
Συνολικά 196 γυναίκες ρωτήθηκαν από ερευνητές του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν σχετικά με το πόσο συχνά αυτοϊκανοποιούνται, πόσο συχνά κάνουν σεξ και πόσο συχνά κάνουν συνδυασμό και των δυο. Έχοντας τις απαντήσεις στα χέρια και εξετάζοντας δείγμα απο σάλιο, ανακάλυψαν πως οι γυναίκες με τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης ήταν εκείνες που επιθυμούσαν τις περισσότερες φορές να αυτοϊκανοποιούνται. Επιπλέον,  η έρευνα έδειξε πως όσες είχαν αυξημένη τεστοστερόνη δεν επιθυμούσαν παρτενέρ στο κρεβάτι τους. Οι ειδικοί υπέθεσαν πως η υψηλή τεστοστερόνη  μπορεί να δημιουργεί στρες και ίσως να μειώνει την όρεξη για σεξ!

 

Όπου ζουμερά χείλια και χαρά
Στη συγκεκριμένη έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο του West Scotland πήραν μέρος 258 γυναίκες. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως γυναίκες με σαρκώδη χείλη έρχονται συχνότερα σε οργασμό από εκείνες που έχουν πιο λεπτά! Πάντως, όπως δήλωσε η ψυχολόγος Paula Hall, η συγκεκριμένη, μάλλον αμφιλεγόμενη, έρευνα δεν πρέπει να απογοητεύσει όσες  δεν έχουν έντονα και σαρκώδη χείλη. Σκέψου πόσο τυχερή είναι η Angelina Jolie, λέμε εμείς!