Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών

16 Απρ. 2014 - 09:35 | Συνταγές

Αφράτα, νόστιμα και κυρίως... νηστίσιμα! Είναι ένας τρόπος να απολαύσεις τις ημέρες της νηστείας με λιχουδιές που δεν θα φανταζόσουν ποτέ ότι μπορούν να γεμίσουν το τραπέζι σου. 
Συστατικά

    3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα φρέσκα
    1 μέτριο πράσο
    1/2 φλιτζάνι ρεβύθια (μουλιασμένα)
    1 μεγάλο καρότο τριμμένο
    2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
    330ml (1 κουτάκι) μπύρα κατά προτίμηση τύπου lager
    1 μικρή πατάτα βρασμένη
    Ελαιόλαδο
    Αλάτι, πιπέρι
    Δυόσμο φρέσκο
    Dip ταχινιού για το σερβίρισμα [Δες τη συνταγή εδώ]

Τρόπος μαγειρέματος


Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σόταρε τα κρεμμυδάκια με το πράσο και το καρότο


Πέρασε τα ρεβύθια μουλιασμένα από έναν μύλο και λιώσε


Βάλε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη μπύρα και ανακάτεψε καλά να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός


Ρίξε τα σοτέ λαχανικά σου, την πατάτα, τα ρεβύθια. Πρόσθεσε το δυύσμο ψιλοκομμένο και αλατοπιπέρωσε


Λάδωσε ελαφρά ένα ταψάκι και πλάσε με τη ζύμη 7-8 μπιφτέκια. Στρώσε στο ταψί


Βάλε τα μπιφτέκια στο φούρνο σους 180oC να ροδίσουν καλά για περίπου 40-45 λεπτά