Φλούδες πατάτας με μπέικον και λιωμένο τυρί

23 Απρ. 2014 - 11:27 | Συνταγές

Πρόκειται για ένα φανταστικό ορεκτικό που θα κάνει τους καλεσμένους σου και την οικογένειά σου να ανυπομονεί για το κυρίως πιάτο. Πατάτες με μπέικον και λιωμένο τυρί τσένταρ... Δες πώς να το κάνεις..

Τι θα χρειαστείς..

 

6 μέτριες πατάτες
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
6 κομμάτια μπέικον μαγειρεμένα (είτε στο τηγάνι είτε στο φούρνο) και θρυμματισμένα
110 γραμμάρια τυρί τσένταρ τριμμένο
κρέμα γάλακτος
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

 

Πώς να το κάνεις..

 

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

 

2. Τρίψε λίγο τις πατάτες εξωτερικά και άφησέ τες να στεγνώσουν για λίγο. Άλειψε τες με λάδι και βάλ’τες σε ένα ταψάκι. Ψήσ’τες για 40-60 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. Βγάλ’τες από το φούρνο και άφησέ τες για 5 λεπτά μέχρι να κρυώσουν τόσο ώστε να μπορείς να τις πιάσεις. Αύξησε τη θερμοκρασία στο φούρνο στους 230 βαθμούς.

 

3. Κόψε τις πατάτες στη μέση. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι αφαίρεσε την ψίχα από τις πατάτες.

 

4. Ανάμειξε το λιωμένο βούτυρο με δύο κουταλιές λάδι. Άλειψε και τις δύο μεριές των πατατών με το μείγμα και πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι. Βάλε τις πατάτες ανάποδα με το εξωτερικό τους μέρος προς τα πάνω σε ένα ταψάκι και ψήσε στο φούρνο για 10 λεπτά. Γύρισέ τες και ψήσε για άλλα 10 λεπτά.

 

5. Βγάλ’τες από το φούρνο και γέμισέ τες με το τυρί τσένταρ και το μπέικον. Ξαναβάλ’τες στο φούρνο για 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

 

6. Βγάλ’τες από το φούρνο και ρίξε από πάνω λίγη κρέμα γάλακτος καθώς και λίγο από το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σέρβιρε αμέσως!