Επικαιρότητα:

Όλα όσα ΠΡΕΠΕΙ να μάθουν οι γυναίκες από τους άντρες

22 Μαίου 2014 - 09:16 | Σχέσεις

Αναφερθήκαμε σε όλες τις γυναικείες συνήθειες που καλό θα ήταν να υιοθετήσουν όλοι οι άντρες, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν μερικά πράγματα, στη φιλοσοφία και τον τρόπο σκέψης των αντρών, τα οποία θα ήταν καλό να τα υιοθετήσουν οι γυναίκες αυτή τη φορά.


Ο απλουστευμένος τρόπος σκέψης των ανδρών, συχνά παρερμηνεύεται ως αδιαφορία, αλλά η αλήθεια είναι ότι αποτελεί απλά μια φιλοσοφία που στοχεύει περισσότερο στην απόλαυση της ζωής, παρά στη μεμψιμοιρία εντός αυτής. ΑΝ μάθουν οι γυναίκες να σκέφτονται έστω και λίγο σαν τους άνδρες, ίσως τελικά οι ανθρώπινες σχέσεις καταφέρουν να αυξήσουν τα ποσοστά επιτυχίας τους.

Λοιπόν, κορίτσια...

1. Πείτε τη γνώμη σας

Οι άντρες φημίζονται για τις φιλίες τους γιατί δεν διστάζουν να είναι ειλικρινείς μέσα σε αυτές. Δυστυχώς, από την άλλη, οι γυναίκες, συχνά διστάζουν να μιλήσουν ανοιχτά στις φιλενάδες τους για όσα τις ενοχλούν, ανοίγοντας έτσι έναν κύκλο ανέκφραστων ενοχλήσεων και παρεξηγήσεων. Δοκιμάστε, λοιπόν, κορίτσια να εκφράζετε αυτό που σας ενοχλεί τη στιγμή που σας ενοχλεί, να λύνεται η παρεξήγηση, την ίδια στιγμή που δημιουργείται και η ζωή να συνεχίζεται.

2. Μάθετε να βλέπετε το δάσος και όχι το δέντρο

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της γυναικείας συλλογιστικής είναι η εμμονή στη λεπτομέρεια και η αδυναμία να διαχωρίζουν το όλον από μέρος. Οι άντρες έχουν την τάση να εξασκούν το αντίθετο και έτσι γλιτώνουν από το βάσανο της κάθε λεπτομέρειας για το κάθε τι που συμβαίνει. Ανοίξτε το βλέμμα σας περισσότερο και θα μοιάζει ξαφνικά η ζωή πολύ πιο εύκολη και κατανοητή.

3. Κουτσομπολεύετε λιγότερο

Σε όλους αρέσει λίγος κοινωνικός σχολιασμός με ψήγματα ειρωνείας και τάσεις συγκρίσεων, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν προσφέρει απολύτως τίποτα σε κανέναν. Κανείς άντρας δεν ενδιαφέρεται με αυτό τον τρόπο για τους φίλους τους, κανείς δεν δίνει σημασία τι φοράει ο καθένας και δεν συγκρίνει εαυτόν με κανέναν φίλο. Δοκιμάστε να κάνετε το ίδιο και θα έχετε πολλές λιγότερες αφορμές για προβληματισμό και κομπλεξισμό.

4. Μην κρατάτε κακία

Αφού σας ζήτησε συγγνώμη και έδειξε ειλικρινή μεταμέλεια, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζετε να είστε θυμωμένη με κάποιον ή κάποια. Ο θυμός και τα νεύρα που βράζουν μέσα σας βλάπτουν και εσάς και τη σχέση σας, είτε φιλική είναι, είτε ερωτική. Μάθετε από τους άντρες, να ξεχνάτε κάτι μόλις λυθεί η παρεξήγηση και να συνεχίζετε τη ζωή σας από εκεί που την αφήσατε, πριν όλα έρθουν τα πάνω κάτω.

5. Ζητήστε αύξηση

Μπορεί οι εποχές να είναι δύσκολες για όλους, αλλά η αλήθεια είναι ότι για τις εργαζόμενες γυναίκες ήταν πάντα δύσκολες. Εάν θεωρείτε πως εργάζεστε σκληρά για το μεροκάματο και το αναγνωρίζουν και οι συνάδελφοί σας αυτό, μην διστάζετε να ζητήσετε αύξηση, με το θάρρος και την τόλμη που θα το έκανε και ένας άντρας συνάδελφος. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε παρά μόνο να κερδίσετε.

6. Σταθείτε στο πλάι των φίλων σας

Ενώ οι άντρες έχουν ξεκάθαρη τακτική να στηρίζουν τους φίλους τους, υπό κάθε συνθήκη, οι γυναίκες δεν φημίζονται για την συντροφικότητα και αλληλεγγύη τους, η μία απέναντι στην άλλη. Αυτή η αδυναμία ή –ίσως- απροθυμία των γυναικών να στηρίξουν το ίδιο τους το φύλο, συμβαίνει όχι μόνο στους φιλικούς κύκλους αλλά και στο εργασιακό περιβάλλον. Την επόμενη φορά που κάποιος θα μιλήσει άσχημα για τη φίλη σας, δοκιμάστε να την υποστηρίξετε και θα νιώσετε πρώτα εσείς η ίδια την πραγματική αξία της φιλίας.

7. Επικεντρωθείτε στον εαυτό σας

Οι γυναίκες μεγαλώνουν με την έννοια των άλλων και αν κρίνουμε από το πως εκπαιδεύονται από τις μητέρες και τις γιαγιάδες, μαθαίνουν να βάζουν τους άλλους πρώτα και σε δεύτερη μοίρα τον ίδιο τους τον εαυτό.

Η διαφορά, λοιπόν, είναι πως οι άντρες δεν μεγαλώνουν με τέτοια ιδανικά και, παρά το γεγονός, ότι αγαπούν πρώτα τον εαυτό τους και μετά τους άλλους, καταφέρνουν να φτιάξουν και οικογένειες και σχέσεις ζωής.

Σημασία έχει να διατηρείτε την προσωπικότητά σας και να μην ξεχνάτε ποτέ να φροντίζετε πρώτα τον εαυτό σας, χωρίς αυτό να μεταφράζεται σε εγωκεντρισμό, και ύστερα τους άλλους, αλλιώς μην περιμένετε κανέναν να φροντίσει για εσάς.