Λιπαρή επιδερμίδα: Tips για σωστό και αποτελεσματικό καθαρισμό πριν το καλοκαίρι

26 Μαίου 2014 - 09:41 | Γυναίκα

Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να φροντίσεις και να περιποιηθείς το πρόσωπο σου. Mάθε μικρά μυστικά για τέλεια αποτελέσματα...

Έχεις σμήγματα, μικρά επίμονα σπυράκια και λιπαρή επιδερμίδα που σε δυσκολεύει ακόμα και στο μακιγιάζ σου; Αν το δέρμα σου ανήκει σε αυτή την κατηγορία, είναι δηλαδή πολύ λιπαρό, μην προσπαθήσεις να το αντιμετωπίσεις με πρόχειρα μέσα.


Δείξε υπομονή και συνέπεια στον καθαρισμό του προσώπου σου, για να δεις τα επιθυμητά αποτελέσματα πριν το καλοκαίρι!


Τι πρέπει να κάνεις;


#1 Συχνοί καθαρισμοί:


Τουλάχιστον 1 φορά το μήνα επισκέψου ένα ινστιτούτο αισθητικής για να χαρίσεις στην επιδερμίδα σου βαθύ καθαρισμό. Μετά από έναν αριθμό περιποιήσεων στον ειδικό, θα καταφέρεις να ρυθμίσεις τη λιπαρότητα και να μειώσεις τις εκκρίσεις σμήγματος που δημιουργούν τα σπυράκια και τα σμήγματα.


#2 Πίλινγκ:


Επένδυσε σε ένα καλό πίλινγκ, ιδανικό για την επιδερμίδα σου, και χρησιμοποίησε το 1-2 φορές την εβδομάδα για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα.


#3 Σαπούνι προσώπου:


Συμβουλέψου την αισθητικό ή το δερματολόγο σου για να βρεις το κατάλληλο σαπούνι προσώπου για τη λιπαρή επιδερμίδα σου. Χρειάζεσαι ένα καθαριστικό προϊόν που θα μειώνει τη λιπαρότητα και θα καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα σου. Χρησιμοποίησε το πρωί-βράδυ, μετά το ντεμακιγιάζ.


#4 Toner:


Μια τονωτική λοσιόν είναι απαραίτητη για να απομακρύνεις του ρύπους και την περίσσεια λιπαρότητα. Αγόρασε ένα προϊόν που δεν θα αφυδατώσει την επιδερμίδα σου, αλλά θα εξισορροπήσει το ph της και θα ρυθμίσει την έκκριση σμήγματος. Χρησιμοποίησε το toner σου σε καθημερινή βάση μετά τον καθαρισμό του προσώπου σου, βάζοντας μικρή ποσότητα σε βαμβάκι και εφαρμόζοντας ταμποναριστά στην επιδερμίδα.