Μπισκότα αστερίες! Η πιο καλοκαιρινή λιχουδιά!

21 Ιουλ. 2014 - 19:39 | Συνταγές

Τα cookies είναι πάντα ο ιδανικός καμβάς για να... δώσεις γλυκιά γεύση σε κάθε εποχή. Έτσι και το καλοκαίρι... Ένα μπισκότο που θα ξετρελάνει κάθε παιδάκι ή και μεγαλύτερο... παιδάκι! Τραγανά cookies σε σχήμα αστερία.

Συστατικά

150γρ. βούτυρο (περίπου 1 ½ στικ)

½ φλιτζάνι ζάχαρη

2 βανίλιες

½ κ.γ. αλάτι

1 ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

2 ½ με 3 κ.σ. γάλα

Χρώμα Ζαχαροπλαστικής

Καραμελάκια στρογγυλά σε διάφορα μεγέθη

Τρόπος μαγειρέματος

1. Σε ένα μπολ ανάμειξε το βούτυρο (καλό είναι να το έχεις σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Χτύπησε τα υλικά με το μίξερ και όταν ενσωματωθούν πρόσθεσε σιγά, σιγά το αλεύρι.

2. Γύρισε τη ζύμη σου σε αλευρωμένη επιφάνεια και φτιάξε μια μπαλίτσα. Τύλιξε σε μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για μισή ώρα.

3. Αλεύρωσε πάλι την επιφάνεια που θα δουλέψεις και βγάλε τη ζύμη. Άνοιξε σε λεπτό φύλλο και κόψε με το κουπάτ σε σχήμα αστερία. Μπορείς να κάνεις το ίδιο και με κοφτερό μαχαίρι, αλλά σίγουρα θα σου πάρει περισσότερη ώρα.

4. Στρώσε τους αστερίες σε ταψί με λαδόκολλα και ψήσε στους 180oC για περίπου 20' λεπτά να πάρουν χρώμα. Βγάλε και άφησε να κρυώσουν

5. Φτιάξε στο μεταξύ το γλάσο. Ανάμειξε τη ζάχαρη με το γάλα και τη βανίλια. Ανακάτεψε με ένα πιρούνι καλά. Θα πρέπει να πάρεις μια μάζα αρκετά πηχτή ώστε αν την αφήσεις από ύψος με το κουτάλι σου να σχηματίζει ροή πριν πέσει τελείως από το κουτάλι σου. Χρωμάτισε τη με το χρώμα ζαχαροπλαστικής, δουλεύοντας με υπομονή να γίνει ομοιόμορφο.

6. Βάλε το γλάσο σε κορνέ ή σε μπουκάλι με μακρόστενη μύτη (σκέψου σαν αυτά της μουστάρδας). Βάλε ακτινωτά μια μικρές μπιλίτσες από το γλάσο και στερέωσε πάνω τους ακτινωτά τις καραμελίτσες. Κράτησε μερικές για ντεκόρ. Σκέπασε όλο τον αστερία - και τα καραμελάκια - με το γλάσο.

7. Αφού τελειώσεις, ολοκλήρωσε το ντεκόρ με μερικά καραμελάκια πάνω από το γλάσο. Άφησε το γλάσο να παγώσει καλά.