Δείτε αν ανήκετε στις γυναίκες που θα ζήσουν περισσότερο

24 Ιουλ. 2014 - 09:02 | Γυναίκα

Μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Journals of Gerontology» αποκαλύπτει ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη ομάδα γυναικών που έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να ζήσει περισσότερο και με υγεία.

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που συσχετίζει ένα κοινό χαρακτηριστικό του ανθρώπινου σώματος με τη μακροημέρευση.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της έρευνας, οι γυναίκες που δείχνουν μικρότερες από την πραγματική τους ηλικία ζουν περισσότερο.

Το «μυστικό πλεονέκτημα» εντοπίζεται στη χαμηλή αρτηριακή τους πίεση, γεγονός που περιορίζει σημαντικά την εμφάνιση καρδιαγγειακών προβλημάτων.

 

 

«Είδαμε ότι η αρτηριακή πίεση αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων και την πραγματική ηλικία», σχολιάζει ο βασικός συγγραφέας της μελέτης, δρ Ντέιβιντ Γκαν.

«Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται συσχετισμός ανάμεσα στη χαμηλή αρτηριακή πίεση και στη νεανική εμφάνιση. Διαπιστώσαμε ακόμα ότι το στοιχείο που συνδεόταν με την αρτηριακή πίεση δεν ήταν οι ρυτίδες που θα περίμενε κανείς, αλλά το κρέμασμα του προσώπου», προσθέτει.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία από 514 άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 63 έτη.

Όπως προέκυψε τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες που προέρχονταν από οικογένειες με μεγάλο προσδόκιμο ζωής, εμφάνιζαν λιγότερες ρυτίδες σε σχέση με συνομηλίκους τους.

Παράλληλα, όμως, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που αντιμετώπιζαν τον χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων, έμοιαζαν τουλάχιστον δύο χρόνια νεότερες από την πραγματική τους ηλικία συγκριτικά με εκείνες που ανήκαν στην ομάδα υψηλού κινδύνου.

onmed.gr

πηγη gr.celebrity.yahoo.com