Επικαιρότητα:

Τραγανή Nutella τούρτα-παγωτό

25 Ιουλ. 2014 - 08:20 | Συνταγές

Λοιπόν τώρα που ζεσταίνει ο καιρός (πολύ σιγά αλλά σταθερά!), αναγκαζόμαστε να αποχωριστούμε τις πάστες και τα γλυκά αυτού του είδους, για ευνόητους λόγους. Επειδή όμως δεν γίνεται να αποχωριστούμε εντελώς τη σοκολάτα, ήρθε η στιγμή να την καμουφλάρουμε σε γλυκίσματα που ταιριάζουν στις νέες θερμοκρασίες.

Τι καλύτερο από μια τούρτα - παγωτό; Βρήκαμε στο www.afamilyfeast.com μια τέλεια συνταγή που συνδυάζει την αγαπημένη μας Nutella με νιφάδες ριζιού και παγωτό, και σας την παρουσιάζουμε. Σλουρπ!

Υλικά:
2 κούπες nutella
6 κούπες νιφάδες ρυζιού (coco cops)
4 κιλά παγωτό βανίλια

Πως το φτιάχνουμε:

Παίρνουμε μια φόρμα και ένα πολύ μεγάλο μπολ και τα βάζουμε στην κατάψυξη για να παγώσουν.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά , ανακατεύουμε τη Nutella και τα coco cops. Ανακατεύουμε καλά μέχρι τα coco cops να έχουν καλυφθεί πλήρως από τη Nutella. Κατόπιν τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας ή ρυζόχαρτου σε ένα ταψί και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, το τοποθετείτε στην κατάψυξη για να κρυώσει.

Όσο το μείγμα παγώνει, βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το βάζουμε στο ψυγείο για να μαλακώσει.

Μετά από περίπου 30-45 λεπτά (ώστε η Nutella να έχει κρυώσει αλλά να μην έχει παγώσει) -χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι- κόβουμε το μείγμα σε κομμάτια-μπουκιές. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη –εάν είναι απαραίτητο- μέχρι να μαλακώσει το παγωτό.

Μόλις μαλακώσει το παγωτό μας (τόσο ώστε να ανακατεύεται με το μείγμα nutella, αλλά όχι τόσο ώστε να στάζει), αφαιρούμε το μείγμα Nutella, το μεγάλο μπολ και τη φόρμα από την κατάψυξη.

Κρατάμε στην άκρη 2 φλιτζάνια του μείγματος Nutella - δημητριακών.

Ανακατεύουμε γρήγορα το παγωτό με τη Νutella στο παγωμένο μπολ, και στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα στην παγωμένη φόρμα, στρώνοντάς το καλά ώστε να μην υπάρχουν κενά. Γαρνίρουμε την κορυφή της τούρτας με το υπόλοιπο μείγμα Νutella.

Το καλύπτουμε με μια πλαστική μεμβράνη και το τοποθετούμε πίσω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-6 ώρες ή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Βγάζουμε την τούρτα από την κατάψυξη 30 με 45 λεπτά πριν το σερβίρισμα και την τοποθετούμε στο ψυγείο να μαλακώσει λίγο. Κόβουμε και σερβίρουμε αμέσως.

n

n

 

Athensvoice.gr