Με τι να αντικαταστήσεις το βούτυρο για να γλιτώσεις θερμίδες και λίπος

29 Ιουλ. 2014 - 06:37 | Διατροφή

Τα χειροποίητα γλυκά και φαγητά είναι σαφώς πιο υγιεινά από τα συσκευασμένα. Γιατί λοιπόν να μη μειώσεις και άλλο τα λιπαρά, τη χοληστερόλη και τις θερμίδες τους, απλά αντικαθιστώντας το βούτυρο με πιο υγιεινές επιλογές? Σου παρουσιάζουμε λοιπόν ποια είναι τα καλύτερα υποκατάστατα του βουτύρου που θα απογειώσουν τη γεύση στα φαγητά και θα σε γεμίσουν με περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

√ Πουρές μήλου για τα κέικ, τα γλυκά, ακόμη και το ψωμί.

√ Πουρές αβοκάντο για τα μπισκότα και τα cookies, που θα τα κάνει πιο αφράτα.

√ Κραμβέλαιο (canola oil), όπου η συνταγή απαιτεί βούτυρο. Το κραμβέλαιο είναι ελαφρύ, χαμηλό σε λίπος, χοληστερόλη και νάτριο. Θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

√ Γιαούρτι και ειδικά άπαχο, για αφράτη ζύμη, λιγότερες θερμίδες και περισσότερη πρωτεΐνη στα φαγητά και στα γλυκά.

 

√ Πουρές από δαμάσκηνα για τα γλυκά και τα μπισκότα. Ταιριάζει εξαιρετικά με σοκολάτα και κανέλα.