Επικαιρότητα:

Οι 4 θαυματουργές διατροφικές συμβουλές από τη γιαγιά μου

30 Ιουλ. 2014 - 09:38 | Διατροφή

Ποιος θα το φανταζόταν ότι θα μπορούσατε να πάρετε συμβουλές διατροφής από τη γιαγιά μου;Μερικές φορές μου φαίνεται πως οι γυναίκες έκαναν δίαιτα ακόμη και τα αρχαία χρόνια..Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η γιαγιά σας ήξερε πιθανώς αρκετά διατροφικά μυστικά, για να φορέσει το ολόσωμο-τότε- μαγιώ της.

 

 

Να τρως μικρές μερίδες

 

Μία από τις καλύτερες συμβουλές για τη διατροφή μου, που έμαθα  από τη γιαγιά μου ήταν αυτή. Η γενιά της γιαγιάς μου έτρωγε λόγω οικονομικών συγκυριών πολύ μικρότερες ποσότητες φαγητού, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες από εμας και να διατηρούν ένα φυσιολογικό βάρος.

Να τρως φρούτα και λαχανικά εποχής

 

Η γιαγιά μου δεν έτρωγε κονσέρβες και κατεψυγμένα λαχανικά. Καταλαβαίνω ότι οι εργαζόμενοι των μεγαλουπόλεων, δεν έχουμε χρόνο και μπορεί να μην είμαστε σε θέση να τρώμε φρούτα και λαχανικά εποχής όλο το χρόνο, αλλά έστω τους καλοκαιρινούς μήνες κάντε μια βόλτα στη λαϊκή αγορά της περιοχής σας και αγοράστε φρούτα και λαχανικά εποχής. Με αυτό τον τρόπο βοηθάτε πολύ τον οργανισμό σας να παραμέινει υγιής.

 

Μαγείρεψε, τον φούρνο τι τον έχεις;

Αν στο κινέζικο της γειτονιάς, σας ξέρουν με τ’ όνομα σας, κάτι κάνετε λάθος όσον αφορά τη διατροφή σας. Στη γενιά της γιαγιάς σας βέβαια, αμφιβάλλω αν υπήρχε fast food. Δοκιμάστε να μαγειρεύετε τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα: όχι μόνο θα δείτε διαφορά στη γραμμή σας, αλλά θα εξοικονομήσετε και χρήματα.

 

Μην τρως μπροστά στη τηλεόραση

Καταλαβαίνω ότι οι ορκισμένοι εργένηδες θα παραξενευτείτε, όμως είναι ένας σίγουρος τρόπος να πάρετε κιλά. Επικεντρωθείτε στο φαγητό σας και όχι στο αγαπημένο σας σίριαλ. Πολλές φορές τρώμε περισσότερο απ’ ότι πρέπει από αφηρημάδα και είναι κρίμα να βγείτε στη παραλία με τεράστια μπυροκοιλιά, λόγω ζάπινγκ!