Μαγικά ξωκλήσια του Αιγαίου για να παντρευτείτε! Δείτε φωτογραφίες

31 Ιουλ. 2014 - 13:29 | Συμβαίνει γύρω μας

Τι είναι αυτό που κάνει τους ρομαντικούς όλου του κόσμου, από celebrities μέχρι κοινούς θνητούς, να συρρέουν στα ελληνικά νησιά για να πραγματοποιήσουν έναν ονειρεμένο γάμο; Γιατί από την Κίνα μέχρι τον Καναδά και από την Αυστραλία μέχρι τη Ρωσία, ερωτευμένα ζευγάρια παντρεύονται με θέα τα κύματα του Αιγαίου, δίπλα σε κατάλευκα εκκλησάκια;

Η απάντηση είναι προφανής: η μαγευτική ομορφιά των τοπίων, τα μοναδικά χρώματα και η ευκαιρία για μοναδικές γαμήλιες φωτογραφίες.

Το www.Gamos-Portal έψαξε τις εκκλησίες από όλη την Ελλάδα και ξωκλήσια σε μέρη μοναδικά, απόκρημνα, συχνά με πρόσβαση δύσκολη ή και αδύνατη παρά μόνο με σκάφος. Μοναδική αρχιτεκτονική, χρώματα, φως που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο, νερά σαν κρύσταλλο.

Αποφασίσαμε να αφήσουμε στην άκρη τα πασίγνωστα μέρη, όπως της Σαντορίνης και της Μυκόνου και να αναδείξουμε δέκα πιο «ψαγμένα» σημεία, για έναν ρομαντικό γάμο στο Αιγαίο. Σας τα παρουσιάζουμε:

1. Άγιος Ισίδωρος, Λέρος. Ο Άγιος Ισίδωρος είναι ένα από τα πιο ρομαντικά τοπία του νησιού, με το εξωκκλήσι του χτισμένο σε ένα βράχο πάνω στη θάλασσα, ο οποίος συνδέεται με τη ξηρά μέσω ενός πέτρινου μονοπατιού. Το δειλινό εδώ είναι ένα από τα ωραιότερα που μπορείτε να απολαύσετε.

Ο-Άγιος-Ισίδωρος-στη-Λέρο

2. Κοίμηση της Θεοτόκου, Φολέγανδρος. Είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Φολέγανδρου, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Βρίσκεται σκαρφαλωμένη στο βράχο πάνω από τη Χώρα και είναι χτισμένη κατά πάσα πιθανότητα στη θέση αρχαίου ναού, οικοδομικό υλικό του οποίου χρησιμοποιήθηκε για την ανέγερσή της.

02.-Η-εκκλησία-της-Παναγιάς-στη-Φολέγανδρο

3.  Άγιος Σώζων, Νάξος. Μία νύχτα στην Νοτιότερη θαλάσσια πλευρά του νησιού ένας έμπορος ναυάγησε. Το εμπόρευμα που είχε στο καράβι ήταν λάδι και κρασί. Στη μάχη που έδινε με τα κύματα έκανε Τάμα στον Θεό πως αν σωθεί, θα κτίσει στην περιοχή ένα ξωκλήσι από λάδι και κρασί. Του έδωσε το όνομα Άγιος Σώζος, και σήμερα προσφέρει στους επισκέπτες μία μαγευτική πεζοπορία από την παραλία της Αγιασσού έως το εκκλησάκι.

03.-Ο-Άγιος-Σώζων-στη-Νάξο

4.  Παναγιά Χρυσοπηγή Σίφνος. Το θέαμα της Παναγίας της Χρυσοπηγής στη Σίφνο καθώς κατηφορίζεις το δρόμο που θα σε πάει κοντά της είναι ικανό να σου κόψει την ανάσα. Μια κατάλευκη εκκλησία σκαρφαλωμένη σε ένα βράχο κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα. Το μοναστήρι, που είναι πλέον ανενεργό και τα κελιά του διατίθενται για διαμονή στους επισκέπτες, δεσπόζει πάνω στο μικρό ακρωτήρι που χωρίζει στα δυο τον όρμο του Φάρου.

04.-ΠΑΝΑΓΙΑ-ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ-ΣΙΦΝΟΣ

5. Άγιος Ισίδωρος, Παντουκιός Χίου. Σε μια περιοχή που συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα βρίσκεται η παραλία του Αγίου Ισιδώρου. Ένας πολύ όμορφος κολπίσκος είναι το επίνειο του χωριού Συκιάδα ενώ ιδιαίτερο χρώμα του δίνει το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Ισίδωρου που δεσπόζει στην περιοχή.

05.-Ο-Άγιος-Ισίδωρος-στο-Παντουκιός-της-Χίου

6. Παναγιά Θαλασσινή, Άνδρος. Στην Άνδρο, πάνω στον βράχο στην είσοδο της χώρας υπάρχει το εκκλησάκι της Παναγιάς της θαλασσινής. Σύμφωνα με την παράδοση, η Παναγία Θαλασσινή προστατεύει αυτούς που ταξιδεύουν στην θάλασσα, μαζί με τον Άγιο Νικόλαο.

06.Η-Παναγιά-η-θαλασσινή-στην-Άνδρο

7. Παναγιά η Καστριανή, Κέα (Τζια). Πάνω στο λόφο Καστρί, νοτιοανατολικά του Οτζιά, βρίσκεται το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Καστριανής. Σύμφωνα με την παράδοση, το εκκλησάκι χτίστηκε το 1708 στο σημείο όπου βοσκοί της περιοχής βρήκαν θαμμένη την εικόνα της Θεοτόκου. Ο μεγαλύτερος ναός που δεσπόζει στο προαύλιο οικοδομήθηκε πολύ αργότερα, το 1912.

07.-Η-Παναγιά-Καστριανή-στη-Τζια

8. Ανάληψη του Κυρίου, Γιαλισκάρι Ικαρίας. Η εκκλησία της Ανάληψης βρίσκεται στο γραφικό χωριό Γιαλισκάρι της Ικαρίας. Η τοποθεσία που βρίσκεται, αρχικά ήταν ένα νησάκι απέναντι ακριβώς από το Γιαλισκάρι. Στο νησάκι αυτό αποφάσισε να χτίσει μια εκκλησία ένας Ικαριώτης μετανάστης που επέστρεψε στην πατρίδα του.

08.-Ανάληψη-Κυρίου-Γιαλισκάρι-Ικαρία

9. Παναγιά Καβουράδαινα, Λέρος.  Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, η εκκλησία κτίστηκε στο σημείο που βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας. Λέγεται ότι ένας ψαράς καθώς μάζευε κοχύλια δαγκώθηκε από κάβουρα. Τη στιγμή εκείνη είδε πάνω σ’ ένα βράχο την εικόνα της Παναγιάς. Αμέσως προσευχήθηκε και η πληγή του έκλεισε.

09.-Παναγιά-η-Καβουράδαινα-στη-Λέρο

10. Παναγιά η Σπηλιανη, Νίσυρος. Γύρω από το μοναστήρι διατηρούνται τμήματα τείχους του Παλαιοκάστρου, ενώ το ίδιο προστατεύεται από το «Κάστρο των Ιπποτών της Ρόδου» που οικοδομήθηκε από του Ιωαννίτες ιππότες στις αρχές του 14ου αιώνα. Το μεγαλύτερο μέρος του μοναστηριού φιλοξενείται σε φυσική σπηλαιώδη κοιλότητα.

10.-Παναγια-Σπηλιανή-Νίσυρος

Φυσικά, υπάρχουν πολύ περισσότερα μέρη με απερίγραπτη ομορφιά, μιας και η Ελλάδα είναι γεμάτη από υπέροχα μέρη, άγνωστα στους πολλούς.