Επικαιρότητα:

Βάφλες: Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα όμορφο πρωινό

31 Ιουλ. 2014 - 16:00 | Συνταγές
Οι εύκολες αυτές βάφλες είναι ιδανικές για πρωινό, κολατσιό ή επιδόρπιο.
 
 
Υλικά
175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. ζάχαρη
300 ml γάλα
75 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
2 μεγάλα αυγά, χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι
σιρόπι, μαρμελάδα, φρέσκα φρούτα, γλυκιά σαντιγί ή παγωτό, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
 
Εκτέλεση
1. Ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη σε μπολ. Ανοίξτε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίξτε το γάλα, το βούτυρο, τη βανίλια και τους κρόκους. Ενσωματώστε σταδιακά το αλεύρι.
2. Προθερμάνετε τη βαφλιέρα. Σε ένα καθαρό μεγάλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέστε τη μαρέγκα στη ζύμη με μια μεταλλική κουτάλα.
3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 130° C. Ρίξτε κουταλιές από το χυλό στη βαφλιέρα (ή την ποσότητα που προτείνεται από τον κατασκευαστή) και απλώστε το μείγμα για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Ψήστε μέχρι να ροδίσει η βάφλα.
4. Σερβίρετε αμέσως με σιρόπι, μαρμελάδα, φρέσκα φρούτα, γλυκιά σαντιγί ή παγωτό, ή διατηρήστε τις βάφλες ζεστές στο φούρνο μέχρι το σερβίρισμα.
 
Προετοιμασία:  Αν και είναι προτιμότερο να τις καταναλώσετε αμέσως, μπορείτε να ετοιμάσετε τις βάφλες από την προηγουμένη και να τις ξαναζεστάνετε στην τοστιέρα.
 

Συμβουλή: Όταν η συνταγή συμβουλεύει να προσθέσετε λιωμένο βούτυρο, βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο έχει κρυώσει καλά προτού το ρίξετε στο χυλό. Το ζεστό βούτυρο μπορεί να κάνει το μείγμα να σβολιάσει ή να κόψει.