Επικαιρότητα:

Παιδί: Σταμάτησε να πίνει γάλα, τι κάνετε;

31 Αυγ. 2014 - 14:25 | Παιδιά

Πάει ο καιρός που το μονάκριβό σας ήταν μωρό και κατέβαζε το γάλα με μια ανάσα. Όσο μεγάλωνε τόσο έδειχνε την δυσαρέσκειά του σε αυτό το άσπρο υγρό. Βέβαια μέχρι την ηλικία των 3-4 το έπινε αναγκαστικά επειδή έβλεπε το βλέμμα του μπαμπά και τις μαμάς αλλά και από φόβο περισσότερο να μην το μαλώσετε, ενώ στο ενδιάμεσο του ερχόντουσαν αναγούλες. Τώρα όμως που έχει φτάσει τα 6 δεν μπορείτε άλλο να το πιέζετε. Είναι σε μια ηλικία που μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Τι κάνετε όμως εσείς σαν γονείς σε αυτή την περίπτωση; Με τι θα καλύψετε το πρωινό του; Και το πιο σημαντικό από όλα από που θα αντλήσει το ασβέστιο;

Σαφώς και το πρωινό είναι το κύριο γεύμα της ημέρας αφού το 30%-40% της ημερίσιας παραγωγής σεροτονίνης γίνεται το πρωί. Είναι και αυτό που καθορίζει την διάθεσή μας και την διαύγειά μας για το υπόλοιπο της ημέρας και δεν πρέπει ποτέ να το παραλείπουμε.

Για αυτόν τον λόγο και μόνο, θα πρέπει να δώσετε στο παιδί σας για πρωινό κάτι ευεργετικό μα πάνω από όλα κάτι που θα του αρέσει. Αντί του γάλακτος λοιπόν που δεν το θέλει, δοκιμάστε να του δώσετε γιαούρτι με δημητριακά και φρούτο. Αν πάλι δυσανασχετήσει, τότε βράστε του ένα αβγό και δώστε του να το φάει με 1-2 φρυγανιές. Εναλλακτικά μπορείτε να του φτιάξετε 2 φέτες με βούτυρο και μέλι ή να του δώσετε ένα κουλούρι Θεσ/κης με τυρί.