Δοκίμασε να φτιάξεις αλμυρές κρέπες με τόνο

09 Σεπ. 2014 - 15:39 | Συνταγές
Υλικά για τη ζύμη
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1 κούπα γάλα
  • Αλάτι και πιπέρι

Υλικά για τη γέμιση

  • 1 πιπεριά
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
  • 1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
  • Μερικά φύλα μαρούλι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίξτε το γάλα και το αυγό και ανακατέψτε τα. Στη συνέχεια προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και τέλος το αλεύρι σταδιακά ανακατεύοντας συνέχεια. Στόχος είναι να δημιουργήσετε έναν ομοιόμορφο χυλό. Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά και αλείψτε το με λίγο λάδι. Με μια κουτάλα για σούπα πάρτε μια μικρή ποσότητα χυλού και ρίξτε τη στο κέντρο του τηγανιού περιστρέφοντας καθ’ όλη τη διάρκεια το τηγάνι κυκλικά ώστε να απλωθεί το μίγμα. Περιμένετε 2 λεπτά, αναποδογυρίστε την κρέπα με μια κουτάλα και ψήστε και αυτή τη μεριά για 2 λεπτά. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο ώσπου να τελειώσει το μίγμα.

Ανοίξτε την κονσέρβα και στραγγίξτε τη. Κόψτε την πιπεριά και το κρεμμύδι σε πολύ λεπτά κομμάτια και πλύνετε καλά το μαρούλι. Ρίξτε όλα τα αυλικά σε ένα μπολ και προσδέστε τη μαγιονέζα ανακατεύοντας και προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Πάρτε μια κρέπα, βάλτε της ένα φύλλο μαρουλιού μέσα και μια γενναία δόση από το μίγμα τόνου, τυλίξτε και είναι έτοιμη. Τι να κάνετε τις υπόλοιπες κρέπες; Βάλτε τις σε ένα μεγάλο τάπερ και χωρίστε την κάθε μια με λαδόκολλα για να μην κολλήσουν. Όταν θελήσετε ξανά κρέπα δεν έχετε παρά να την ξεπαγώσετε, θα είναι εξίσου τέλεια.