Γλυκιά πάστα φλώρα για τον καφέ σας

12 Σεπ. 2014 - 21:20 | Συνταγές

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη
200 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 αυγό
300 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση
200 γραμμάρια μαρμελάδα κεράσι ή της επιλογής σας

 
Εκτέλεση

Για τη ζύμη
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη εκτός της μαρμελάδας και ζυμώνουμε είτε με τα χέρια είτε στο μίξερ με το φτερό.
Μετά κρατάμε λίγο ζύμη για τα μπαστουνάκια που θα κάνουμε και την υπόλοιπη τη βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και την απλώνουμε με τα δάχτυλα μας.

Για τη συναρμολόγηση ζύμης - γέμισης
Απλώνουμε τη μαρμελάδα από πάνω.
Πλάθουμε τα μπαστουνάκια με τη ζύμη που έχουμε κρατήσει και τα τοποθετούμε από πάνω.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.


Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά