Τίτλοι τέλους στον γάμο λαμπερού ζευγαριού της κοσμικής Αθήνας

16 Σεπ. 2014 - 12:38 | Show Biz

Διαζύγιο-βόμβα στην κοσμική Αθήνα για ένα λαμπερό ζευγάρι που κινείται πλέον σε διαφορετικούς δρόμους. Ο Τζώνη Καλημέρης και η Μαρία Ιωάννου δεν είναι πλέον μαζί, αφού αποφάσισαν να βάλουν τέλος στον γάμο τους προχωρώντας τις διαδικασίες του συναινετικού διαζυγίου. Ο διευθυντής προγράμματος του Alpha και η πανέμορφη κόρη του πάμπλουτου επιχειρηματία Δάκη Ιωάννου παντρεύτηκαν από κεραυνοβόλο έρωτα και απέκτησαν δύο γιους, με τους οποίους ο Τζώνη έκανε αρκετές εξόδους σε μουσικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Ο ισχυρός άνδρας των media έχει έναν ακόμη γιο, από τον πρώτο γάμο του, με την Κοραλλία Καράντη, ο οποίος σήμερα είναι 18 ετών και σπουδάζει στην Αμερική, αλλά και η Μαρία έχει αποκτήσει ένα αγόρι, τον Κωνσταντίνο, με τον εφοπλιστή Γιώργο Ψάλτη, καθώς υπήρξε κι εκείνη παντρεμένη στο παρελθόν.

Τραβούσαν τα φώτα

Οι εμφανίσεις του Καλημέρη με τη σύζυγό του σε κοσμικά events και καλλιτεχνικές βραδιές τραβούσαν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, αφού επρόκειτο για ένα από τα πιο cool ζευγάρια της showbiz. Η Μαρία, ως ένδειξη του έρωτά της για τον σύζυγό της, χτύπησε tattoo στο αριστερό μπράτσο της το όνομά του, μέσα σε μια καρδιά. Ακόμη και στον λογαριασμό της στο Instagram αναφέρεται ως mj ioannou, έχοντας βάλει δηλαδή και το αρχικό του ονόματος του πρώην πλέον συζύγου της. Ωστόσο, όσοι έμαθαν πως οι δυο τους οδηγήθηκαν στον χωρισμό προσπαθούν ακόμη να το συνειδητοποιήσουν, αφού τίποτα δεν προμήνυε το άδοξο τέλος της σχέσης τους. Βέβαια, το ζευγάρι ποτέ δεν άφησε την προσωπική ζωή του «έρμαιο» της δημοσιότητας, γι' αυτό και η είδηση του χωρισμού τους έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους κοσμικούς κύκλους.

Η σικ ξανθιά Μαρία είναι κόρη του Δάκη Ιωάννου, του επιχειρηματία του οποίου η φήμη και οι δραστηριότητες έχουν περάσει τα σύνορα της Ελλάδας. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων μοντέρνας τέχνης στον κόσμο, ενώ στην ιδιοκτησία του είναι τα ξενοδοχεία «Intercontinental», «Semiramis» στο Κεφαλάρι και «Periscope» στη Χάρητος στο Κολωνάκι. Επίσης, είναι μεγαλομέτοχος στην κατασκευαστική εταιρία J&P και ιδιοκτήτης του art ιδρύματος ΔΕΣΤΕ. Η μητέρας της είναι μια εξίσου γοητευτική γυναίκα, η Λιέττα, ενώ η Μαρία έχει άλλα τρία αδέρφια, τον Χρήστο, την Ελλη και τον Στέλιο.

Οι παρέες του ζευγαριού, όπως και οι κουμπαριές του προέρχονται κυρίως από τον χώρο της τηλεόρασης και των επιχειρήσεων. Μάλιστα, οι δυο τους πάντρεψαν τον Νίκο Χατζηνικολάου με την Κρίστη Τσολακάκη το καλοκαίρι του 2004. Στη Μαρία άρεσε πολύ να κάνει εκπλήξεις στον αγαπημένο της και ήταν εκείνη που διοργάνωνε τα πάρτι για τα γενέθλιά του. Πέρυσι είχε ορίσει ως μέρος για να γιορτάσουν τα 57 χρόνια του το Salon De Bricolage, έχοντας στην guest list όλους τους φίλους τους. Να σημειωθεί ότι ο Τζώνη κάνει κολλητή παρέα με τον Γιάννη Λάτσιο, αλλά και τον ιδρυτή της Thiros, Θύρο (Θεόδωρο) Κανελλόπουλο.

Το (σοβαρό!) πρόβλημα υγείας και οι θεραπείες στην Αμερική

Ο ΤΖΩΝΗ Καλημέρης μπορεί την περίοδο αυτή να είναι προβληματισμένος έχοντας να διαχειριστεί το τέλος μιας εποχής στα αισθηματικά του, καθώς και τον τρόπο το διαζύγιό του να είναι όσο το δυνατόν πιο... βελούδινο για το καλό των παιδιών του, ωστόσο, στο παρελθόν έχει περάσει πολύ δυσκολότερες καταστάσεις.


Ηταν κοντά στο 2008, όταν του ανακοινώθηκε ότι πάσχει από καρκίνο του δέρματος και πως έπρεπε να ακολουθήσει τις απαραίτητες θεραπείες.

«Η κυρία που μου έδωσε τα αποτελέσματα της βιοψίας και μου είπε ότι είναι καρκίνος, κακό δηλαδή, μου πρότεινε να μου συστήσει έναν ψυχολόγο, κάποια ομάδα υποστήριξης. Δεν το χρειάστηκα. Δεν ένιωσα κάτι, ίσως γιατί στην οικογένειά μου είχαμε αντίστοιχες ιστορίες» είχε εξομολογηθεί στην εκπομπή του Μιχάλη Κεφαλογιάννη «Ολα για την υγεία mou» στο Mega. Λίγο νωρίτερα, μιλώντας στο «Lifestyle» του Alter είχε πει: «Για ένα μικρό διάστημα, όσο ήμουν στην Αμερική, έκανα τις θεραπείες κι έβλεπα γύρω μου ανθρώπους με συμπτώματα πολύ πιο έντονα από τα δικά μου, με προβλήματα πιο μεγάλα από τα δικά μου, εκεί λίγο κλονίστηκα. Οχι με την έννοια ότι κινδυνεύω, αλλά με την έννοια ότι ζεις μια ζωή και ξαφνικά αυτή αλλάζει. Δεν έγινα πιο φιλοσοφημένος, δεν την αντιμετωπίζω διαφορετικά. Οπως ήμουν, είμαι». Οσο για το πώς είχε ξεκινήσει η περιπέτεια; «Το 2001 είχα τρίψει τη γάμπα μου σε ένα ξύλο και είχα κάνει μια κοκκινίλα η οποία δεν πέρναγε και από τη στιγμή που κάτι δεν περνάει, σε προβληματίζει. Στο δέρμα αντικειμενικά είναι φανερό να παρατηρήσεις το οποιοδήποτε πρόβλημα, οπότε αναγκαστικά το ψάχνεις» είχε πει σχετικά. Στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή ήταν φυσικά η σύζυγός του Μαρία Ιωάννου, η οποία του έδινε δύναμη και κουράγιο.