Όνειρο ήταν: Happy end για την Ηβη

30 Σεπ. 2014 - 11:54 | Media

Η Νεφέλη Κουρή, που έκανε το ντεμπούτο της τηλεοπτικά στο τελευταίο επεισόδιο του «Νησιού», εξηγεί πώς ήρθε η ξαφνική πρόταση για τον ρόλο της Ηβης.

Προέκυψε ξαφνικά η συμμετοχή σου στο «Ονειρο ήταν»...

Πράγματι. Ολα έγιναν πολύ γρήγορα και είχα πολύ λίγο χρόνο να αποφασίσω αν θα συμμετάσχω στη σειρά. Μου έστειλαν κάποια σενάρια, τα διάβασα και στη συνέχεια είπα το «ναι».

Αρχικά σε βλέπουμε ως Αγγελική και στη συνέχεια αποδεικνύεται πως είσαι η Ηβη...

Ναι, αλλά εγώ δεν το γνώριζα αυτό εξ αρχής. Σιγά σιγά το κατάλαβα και απ' ό,τι μου είπαν στη συνέχεια ο παραγωγός και ο σεναριογράφος δεν ήθελαν να ξέρω ότι τελικά θα υποδυθώ την Ηβη για να μην είναι υποψιασμένο το παίξιμό μου, να είναι πιο φυσικό.

Πώς γίνεται τελικά η αποκάλυψη της πραγματικής Ηβης;

Η κοπέλα είχε χάσει τη μνήμη της και σταδιακά τη βρίσκει μέσα στο περιβάλλον της οικογένειας Δραγούμη. Ηταν άλλωστε το σπίτι της.

Ετσι, σε μια βόλτα που κάνει με τη μητέρα της, την Ελπίδα, της αποκαλύπτει αρχικά με έμμεσο και στη συνέχεια με άμεσο τρόπο την αλήθεια. Δεν θα δούμε την Ηβη πάντως να λέει από την αρχή ξεκάθαρα την αλήθεια. Στο δεύτερο DNA που θα ακολουθήσει θα αποκαλυφθεί πως είναι η Ηβη.

Σε αγχώνει πώς θα υποδεχθεί το κοινό την αλλαγή στην ταυτότητα της πραγματικής Ηβης;

Οχι, καθόλου. Το κυπριακό κοινό το αποδέχθηκε μια χαρά, παρά το γεγονός ότι εκεί δεν ήταν καθόλου υποψιασμένοι και σοκαρίστηκαν με τη σεναριακή ανατροπή!

Με σταματούσαν αρχικά στον δρόμο και με φώναζαν «Αγγελική» και μετά μου έλεγαν «Δεν είσαι η Αγγελική, είσαι η Ηβη».

Θα μπορούσες να ζήσεις μόνιμα στην Κύπρο;

Αν και είναι φιλόξενος τόπος, όχι. Αγαπώ πολύ την Αθήνα.

Είσαι ευχαριστημένη με το σεναριακό τέλος της Ηβης;

Νομίζω πως ναι. Η Ηβη έχει καλό τέλος, αν και όταν έχεις περάσει τόσο τραγικές στιγμές στη ζωή σου κανένα τέλος δεν είναι ισάξιο όλων όσων έχεις στερηθεί τόσα χρόνια.

Η πρώτη σου τηλεοπτική επαφή ήταν με το «Νησί». Τι αναμνήσεις έχεις;

Τις καλύτερες. Μοναδική εμπειρία με φοβερή οργάνωση και αγάπη γι' αυτό που έκαναν όλοι οι συντελεστές. Δουλειές όπως το «Νησί» είναι δύσκολο να ξαναγίνουν.

Δύσκολη επαγγελματική στιγμή;

Στο «Ονειρο». Το διαρκές «πήγαινε έλα». Ηταν εξαντλητικό γιατί είχα παράλληλα και τις παραστάσεις της «Ιλιάδας» που διαρκούσε τέσσερις ώρες.

Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;

Σημαντικό όπως σε όλους. Με τη δουλειά όμως που κάνω δεν υπάρχει χρόνος για την προσωπική ζωή.