Επικαιρότητα:

Τα 5 μεγαλύτερα λάθη διακόσμησης που κάνουμε

17 Οκτ. 2014 - 15:06 | Shopping

Και εκεί που είσαι ενθουσιασμένος-η που έχεις ένα νέο διαμέρισμα ή έστω ένα δωμάτιο και δεν βλέπεις την ώρα να το διακοσμήσεις και να βάλεις τη δική σου πινελιά, προσωπικότητα και στίγμα βρε αδερφέ, κάνεις το ένα φάουλ μετά το άλλο, και τελικά καταλήγεις να έχεις έναν χώρο γεμάτο πράγματα και χρώματα που καμία σχέση δεν έχουν μεταξύ τους. Παρακάτω λοιπόν, σας έχουμε τα πιο βασικά λάθη που κάνουμε όταν διακοσμούμε ένα χώρο, έτσι για να μην τα ξανακάνετε ούτε εσείς ούτε κι εμείς.

1. Όσα κρέμονται στους τοίχους: Κάνουμε όλοι ένα πολύ μεγάλο και βασικό λάθος. Κρεμάμε πίνακες, κορνίζες και οτιδήποτε άλλο τελοσπάντων, πολύ πολύ ψηλά. Σαν να θέλουμε να φαίνονται από οποιοδήποτε σημείο του δωματίου ακόμα κι αν αυτό είναι το... απέναντι διαμέρισμα! Ε λοιπόν αυτό δεν είναι ούτε όμορφο ούτε και σωστό. Προσπαθήστε να έχετε τα κάδρα σας σε ένα ύψος, όχι ακριβώς το ίδιο, αλλά κοντινό, και προτιμήστε την μέση του δωματίου και όχι διασκορπισμένα σε όλη την έκταση του τοίχου.

2. Κακός φωτισμός: Προσωπική μου άποψη είναι ότι όσο λιγότερο φως έχει ένα δωμάτιο, τόσο το καλύτερο. Γενικά δεν είμαι και πολύ φαν του έντονου φωτός αλλά οι ειδικοί συνιστούν ότι όταν ένας χώρος είναι κακοφωτισμένος, χάνει αυτομάτως από τη γενική του εικόνα. Προσπαθήστε λοιπόν να τοποθετήσετε λάμπες με δυνατό φως και καλό θα ήταν να προτιμήσετε αυτές του δαπέδου, για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

3. Συλλογές... παντού: Το να είστε συλλέκτες ή να έχετε κάτι σε αφθονία, για παράδειγμα να έχετε πλούσια συλλογή ιστορικών βιβλίων, γραμματοσήμων, εικόνων ή... λούτρινων αρκουδακίων, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να είναι σε κοινή θέα γιατί πολύ απλά δεν είναι κομψό. Προτιμήστε να τα έχετε σε ένα πιο διακριτικό σημείο, που δεν θα είναι ευδιάκριτα με την πρώτη ματιά.

4. Βάλτε λίγο χρωματάκι: Είναι ελάχιστοι εκείνοι που παραδέχονται ότι δεν τους αρέσουν τα χρώματα, αλλά όταν όλοι αυτοί οι πολύχρωμοι άνθρωποι σε καλούν σπίτι τους, συνειδητοποιείς ότι στην πραγματικότητα είναι εντελώς μουντοί. Μπεζ, λευκό, γκρι άντε και καμιά ώχρα, είναι αυτά που κυριαρχούν στους τοίχους, κάτι που εκτός από μονότονο είναι και βαρετό. Βάλτε λίγο χρώμα στη ζωή σας βρε παιδιά.

5. Και κάτι τελευταίο αλλά σημαντικό: Τα χαλιά είναι πολύ πιο σημαντικά απ' όσο νομίζατε. Μπορεί να είστε πολύ περήφανοι για το υπέροχο ξύλινο δάπεδό σας, αλλά καλό θα ήταν να βάλετε και ένα χαλάκι, με ένα ωραίο έντονο χρώμα. Θα ζεστάνει αμέσως το περιβάλλον και το χώρο σας και θα αλλάξει ακόμη και τη διάθεσή σας.