Μήλα στο τηγάνι με γλάσο

24 Οκτ. 2014 - 08:04 | Συνταγές

Μπο­ρεί αυτή τη συ­ντα­γή, τα μήλα στο τη­γά­νι, να τα έχετε δο­κι­μά­σει σε κά­ποιο ασια­τι­κό εστια­τό­ριο.
Μαζι με το womannow.gr, προ­τεί­νου­με μια μικρή ακόμη πιο γλυ­κιά πα­ραλ­λα­γή για εσάς που θέ­λε­τε κάτι δια­φο­ρε­τι­κό να προ­σφέ­ρε­τε ή να γευ­θεί­τε στα γρή­γο­ρα. Πάρτε λοι­πόν ωραία με­γά­λα μήλα και ξε­κι­νή­στε.

Τι χρειά­ζε­στε:

6 μήλα χωρίς τη φλού­δα σε ρο­δέ­λες
1 φλι­τζά­νι αλεύ­ρι για όλες τις χρή­σεις
1 φλι­τζά­νι νερό
1 ασπρά­δι αυγού
1 κου­τα­λά­κι βα­νί­λια σκόνη
1/4 κου­τα­λά­κι του γλυ­κού αλάτι
λάδι για τη­γά­νι­σμα
Κα­νέ­λα και ζά­χα­ρη

Για το γλάσο:

4 κου­τα­λιές βού­τυ­ρο, λιω­μέ­νο
1/3 φλι­τζά­νι ζά­χα­ρη
2 κου­τα­λιές της σού­πας γάλα
1 φλι­τζά­νι ζά­χα­ρη άχνη
1 κου­τα­λιά της σού­πας κα­νέ­λα

Πώς θα ετοι­μά­σου­με τα μήλα

Πρώτα κό­βου­με τα μήλα σε ρο­δέ­λες χο­ντρές αφαι­ρώ­ντας τα κου­κού­τσια κι αφή­νο­ντας μια τρύπα στη μέση για να γί­νουν δα­χτυ­λί­δια.

Σε ένα μπολ χτυ­πά­με το ασπρά­δι μέχρι να γίνει αφρός και ρί­χνου­με το νερό και τη βα­νί­λια. Ανα­κα­τεύ­ου­με και στη συ­νέ­χεια ρί­χνου­με το αλεύ­ρι και το αλάτι χτυ­πώ­ντας ξανά ελα­φρά.

Βου­τά­με τα μήλα στο κουρ­κού­τι που μόλις φτιά­ξα­με και τα ρί­χνου­με σε καυτό λάδι. Μην τα ρί­ξε­τε όλα μαζί αλλά λίγα λίγα.

Το­πο­θε­τή­στε τα σε απορ­ρο­φη­τι­κό χαρτί για να τρα­βή­ξει το επι­πλέ­ον λάδι και πα­σπα­λί­στε με την κα­νέ­λα και τη ζά­χα­ρη.

Τώρα το­πο­θε­τή­στε τα σε ένα τα­ψά­κι με αντι­κολ­λη­τι­κό χαρτί ψη­σί­μα­τος σε προ­θερ­μα­σμέ­νο φούρ­νο για 5 με 8 λεπτά.

Οση ώρα ψή­νο­νται ετοι­μά­στε το γλάσο χτυ­πώ­ντας όλα τα υλικά μαζί και μόλις τα βγά­λε­τε από το φούρ­νο πε­ρι­χύ­στε τα με το γλάσο και σερ­βί­ρε­τέ τα ζεστά.

Το πιο λα­χτα­ρι­στό γλυκό μήλου είναι έτοι­μο!