Επικαιρότητα:

Ξηρή επιδερμίδα; Όχι πια, σε 4 βήματα

24 Νοε 2014 - 09:29 | Γυναίκα

Οι μεταβολές της θερμοκρασίας, ο αέρας, τα πολύ ζεστά μπάνια αλλά και η αμέλειά μας για καλή ενυδάτωση του οργανισμού προκαλούν ξηρότητα στην επιδερμίδα σου με αποτέλεσμα να χάνει ορατά την ποιότητά της και να ξεφλουδίζει. Λάβε εγκαίρως μέτρα με 3 εύκολες φροντίδες που θα κάνεις στο σπίτι.

Βουρτσίσου....
Είναι ένας εύκολος τρόπος για να καταπολεμήσεις το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας σου. Πριν κάνεις μπάνιο δοκίμασε να τρίψεις επιμελώς τη στεγνή επιδερμίδα σου με μία φυσική βούρτσα σώματος. Το βούρτσισμα της επιδερμίδας όσο είναι στεγνή βοηθά να αποσπαστούν τα ξηρά σημεία της και συμβάλλει παράλληλα στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνειά της. Επιπλέον αυτού του είδους το τρίψιμο τονώνει το κυκλοφορικό όπως ακριβώς κάνει το μασάζ ή ένα δεκάλεπτο τρέξιμο και το δέρμα δείχνει τονωμένο και σφριγηλό. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα προϊόν σκράμπ για να τελειοποιήσεις το αποτέλεσμα. Άπλωσέ το σε όλη την επιφάνεια του σώματός σου από τα πόδια μέχρι το λαιμό κάνοντας κυκλικές απαλές κινήσεις και ολοκλήρωσε με ένα απολαυστικό χλιαρό ντους ώστε να αποσπαστούν από την επιφάνεια της επιδερμίδας σου όσο δυνατόν περισσότερα νεκρά κύτταρα. Η κρέμα σώματος στο τέλος είναι απαραίτητη.

Φροντίδα στη μπανιέρα
Μετέτρεψε το μπάνιο σε μία όαση περιποίησης. Πρόσθεσε τρία φλιτζάνια γάλα κατσίκας σε ζεστό νερό και μούλιασε στο μίγμα για δέκα λεπτά. Τα ένζυμα που περιέχει το γάλα αποσπούν τα νεκρά κύτταρα ενώ οι πρωτείνες έχουν μικρότερο μοριακό βάρος από όλα τα άλλα γάλατα και απορροφώνται πιο γρήγορα από την επιδερμίδα. Όταν ολοκληρώσεις τη διαδικασία του μπάνιου άπλωσε στην επιδερμίδα σου ένα body oil ενώ είναι ακόμη νωπή. Δοκίμασε κάποιο με εκχυλίσματα ή έλαια σταφυλιών επειδή είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει πολύ ελαφριά υφή. Ολοκλήρωσε τη περιποίηση με ένα ενυδατικό body lotion. Επέλεξε κάποιο με ουρία που θα προσφέρει άφθονη ενυδάτωση και ελαστικότητα στην επιδερμίδα σου.

Η δύναμη του αλατιού
Ακολούθησε αυτό το βήμα φτιάχνοντας στο σπίτι σου ένα σούπερ φυσικό πίλινγκ. Συνδύασε μισό φλιτζάνι θαλάσσια άλατα , 2 ή 3 κουταλιές από το αγαπημένο σου απαλυντικό έλαιο ( αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο, λάδι από κουκούτσια σταφυλιών ) και δύο κουταλιές από άσπρο ξύδι ( έχει τη δυνατότητα να επιδιορθώνει την ισορροπία του PH της επιδερμίδας) και ανακάτεψέ τα σε ένα μικρό μπολ. Το σκραμπ δουλεύει πιο αποτελεσματικά όταν το εφαρμόζεις στο δέρμα σου με μικρές κυκλικές κινήσεις γιατί έτσι μπορεί να διαλύσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από όλες τις γωνίες. Για ακόμη πιο απαλό αποτέλεσμα συνέχισε τη περιποίηση με μία κρέμα σώματος η οποία περιέχει οξέα φρούτων. Το αποτέλεσμα θα ανταμείψει τις προσπάθειες σου.

Προσοχή στα χέρια
Για ευπαρουσίαστα και απαλά χέρια κάνε στο σπίτι μία φροντίδα με το ειδικό κιτ της Roc. Η επιδερμίδα στα χέρια σου είναι πιο παχιά από αυτή στο πρόσωπό σου έτσι είναι λιγότερο επιρρεπής σε ερεθισμούς. Μπορείς να λοιπόν να τους κάνεις πίλινγκ μέρα παρά μέρα ώστε να είναι πάντα σε άψογη κατάσταση. Μετά το πίλινγκ να ξεβγάζεις την επιδερμίδα σου και να την περιποιείσαι με μία σούπερ αντιοξειδωτική κρέμα.