Επικαιρότητα:

Χοιρινό ψητό με ανανά

23 Ιαν. 2015 - 09:00 | Συνταγές

 Υλικά

4 κιλά xοιρινό χέρι κατά προτίμηση

8 φρέσκες ή από κονσέρβα φέτες ανανά

50 ολόκληρα γαρίφαλα

3 φλιτζάνια cola

2 πιπεριές κόκκινες καυτερές ψιλοκομμένες χωρίς τα σπόρια τους

1/3 φλιτζάνι μέλι

Εκτέλεση

Δένουμε με σπάγκο το κρέας ανά διαστήματα αν χρειάζεται..

Βάζουμε το κρέας σε μία κατσαρόλα και γεμίζουμε με νερό. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μεταφέρουμε το ζαμπόν σε ένα ταψί. Χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδες προσπαθούμε να σταθεροποιήσουμε τον ανανά πάνω στο ζαμπόν και τρυπάμε με τα γαρύφαλλα.

Ρίχνουμε 2 ποτήρια cola πάνω στο ζαμπόν και 1 φλιτζάνι νερό στο ταψί. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα.

Εν τω μεταξύ, σε μία κατσαρόλα βάζουμε την υπόλοιπη cola, τις πιπεριές, και το μέλι μέχρι να πάρουν βράση. Μειώνουμε τη θερμότητα στο μέτριο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας το γλάσο μέχρι να σιροπιάσει, για 12-15 λεπτά.

Αλείφουμε το ζαμπόν με το γλάσο μας και βάζουμε το φούρνο στην υψηλότερη θερμοκρασία. Ψήνουμε το ζαμπόν, και το αλείφουμε κάθε τόσο με το γλάσο μας μέχρι να ροδίσει και να γίνει γυαλιστερό για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε το να κρυώσει για 20 λεπτά πριν το κόψουμε.