Πώς να χάσεις τα τελευταία 2-3 κιλά που δε λένε με τίποτα να φύγουν

26 Ιαν. 2015 - 16:49 | Διατροφή

Έχεις ξεκινήσει να κάνεις δίαιτα και έχεις χάσει μέχρι στιγμής πολύ βάρος. Τι γίνεται, όμως, με τα τελευταία 2-3 κιλάκια που δε λένε με τίποτα να φύγουν; Δες τι πρέπει να κάνεις για να κάψεις ακόμα περισσότερο. 

 

Άλλαξε λίγο τις προπονήσεις σου

 

Αν γυμνάζεσαι τακτικά και ακολουθείς το ίδιο πρόγραμμα το σώμα σου έχει συνηθίσει σε μία ρουτίνα. Άλλαξε λίγο τις προπονήσεις σου για να “σοκάρεις” τον οργανισμό σου και να κάψεις περισσότερο. 

 

Φάε ίνες

 

Μιας και ο μεταβολισμός σου λειτουργεί ήδη πολύ αποτελεσματικά, οι φυτικές ίνες θα σε βοηθήσουν ακόμα περισσότερο να αυξήσεις την ενέργειά σου και να χάσεις βάρος. Φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, ξηροί καρποί, φακές είναι οι τροφές που έχουν τις περισσότερες ίνες. Προτιμήστε τις.

 

Φρόντισε λίγο παραπάνω τη διατροφή σου

 

Ξεκίνησε να τρως περισσότερα προβιοτικά, πράγμα που σημαίνει πως το γιαουρτάκι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές σου. Η έλλειψη ασβεστίου και βιταμίνης D μπορεί να σε δυσκολέψει να χάσεις βάρος. Έτσι, τρώγε γιαούρτι καθώς και φρούτα και λαχανικά που είναι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D. Τα Ωμέγα-3 λιπαρά επιταχύνουν επίσης τον μεταβολισμό. Τρώγε ψάρια, αυγά, chia seeds και ξηρούς καρπούς. 

 

Κοιμήσου καλά

 

Όταν δεν κοιμάσαι καλά (κοιμάσαι κάτω από 6-7 ώρες) συνήθως πεινάς πολύ περισσότερο στη διάρκεια της ημέρας. Έρευνες έχουν δείξει πως όταν αισθάνεσαι νησταγμένη τρως κατά μέσο όρο 549 θερμίδες περισσότερες χωρίς καν να το καταλάβεις. Επίσης, η έλλειψη ύπνου επιβραδύνει τον μεταβολισμό κάνοντάς σε να χάνεις κατά 20% λιγότερες θερμίδες την ημέρα. 

 

Κόψε τα κοκτέιλ

 

Έχεις φτάσει στην πηγή και δεν έχεις πιει ακόμα νερό. Είσαι τόσο κοντά στο να χάσεις τα τελευταία αυτά 3 κιλάκια που δεν είναι και τόσο δύσκολο να κόψεις τα κοκτέιλ. Αυτά σου προσθέτουν αρκετές θερμίδες τις οποίες θα μπορούσες να γλιτώσεις. Πέρα, όμως, από τις θερμίδες το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την κρίση σου και να σε οδηγήσει και σε άλλες διατροφικές ατασθαλίες.