Παστέλι με σοκολάτα

27 Ιαν. 2015 - 11:04 | Συνταγές

Υλικά:

200 γρ. σουσάμι

50 γρ. φυστίκια

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

50 γρ. αμύγδαλο φιλέ

300 γρ. μέλι

¼ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ξεχωριστά τα αμύγδαλα, τα φυστίκια και το σουσάμι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το μέλι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε τους ξηρούς καρπούς μέσα στο μέλι. Προσθέτουμε αλάτι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά .

Μόλις το μείγμα αρχίζει και πήζει αφαιρούμε από τη φωτιά , προσθέτουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα πιο λείο μείγμα.

Απλώνουμε σε ένα σκεύος (21 Χ 28 εκ.) που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα στον πάτο του και στις άκρες του κι αφήνουμε να κρυώσει . Μόλις ετοιμαστεί, κόβουμε το σχήμα που θέλουμε και το αποθηκεύουμε. 

πηγή:akispetretzikis.gr