Επικαιρότητα:

Eurovion 2015: Πόσοι θα διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό;

01 Φεβ. 2015 - 09:59 | Media

Στον πρώτο ημιτελικό, την Τρίτη 19 Μαΐου, θα διαγωνιστεί η Ελλάδα στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Παρά λοιπόν το… πάγωμα που υπάρχει στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για όσα περιμένουν να γίνουν στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα από τη νέα κυβέρνηση, τα στελέχη της ΝΕΡΙΤ συνεχίζουν να ετοιμάζονται για το διαγωνισμό.

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα οριστικοποιήθηκε η συνεργασία της ΝΕΡΙΤ με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό MAD που θα αναλάβει και αυτή τη χρονιά μέρος των εξόδων. Κι όπως καταλαβαίνετε ότι η Ελλάδα κληρώθηκε να διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό ανεβάζει αρκετά το κόστος καθώς θα είναι περισσότερες ημέρες η παραμονή της ελληνικής αποστολής στη Βιέννη, αν και εφόσον βέβαια πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου υπάρχει ήδη συμφωνία με 6 δισκογραφικές εταιρείες για να προτείνουν κάποιον καλλιτέχνη ή γκρουπ που ανήκει στο δυναμικό τους και θα διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό. Ως πιο πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής του ελληνικού τελικού είναι η Τρίτη 3 ή Τετάρτη 4 Μαρτίου.

Τότε λοιπόν οι 6 διαγωνιζόμενοι θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τη Βιέννη προκειμένου να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Η επιλογή θα γίνει όπως και τις προηγούμενες φορές, δηλαδή και από επιτροπή, αλλά και από την ψηφοφορία των τηλεθεατών.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα «κλειδώσουν» και τα ονόματα των 6 διαγωνιζομένων που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για την Αυστρία και θα λάβουν μέρος στον ελληνικό τελικό που είναι σίγουρο πως θα φέρει τηλεθεατές στη συχνότητα της ΝΕΡΙΤ όπως γίνεται κάθε χρόνο.