Επικαιρότητα:

Eurovision 2015: Σήμερα η παρουσίαση των 5 υποψηφίων τραγουδιών

26 Φεβ. 2015 - 09:22 | Eurovision

Τα πέντε τραγούδια που διαγωνιστούν στον Ελληνικό Τελικό της Eurovision την Τετάρτη 4 Μαρτίου διεκδικώντας την εκπροσώπηση της Ελλάδας τον Μάη στην Αυστρία, θα ακούσουμε και θα δούμε τα βίντεο κλιπ τους σήμερα το μεσημέρι. Η παρουσίαση θα γίνει κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στις 12:30, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. 

 

Στον Ελληνικό Τελικό, ο οποίος θα μεταδοθεί απευθείας από τη ΝΕΡΙΤ, θα διαγωνιστούν οι εξής καλλιτέχνες (με αλφαβητική σειρά):

Θωμαή Απέργη & Legend από τηνPanik Records

Η Θωμαή Απέργη, είναι μια ξεχωριστή καλλιτέχνιδα, στο δυναμικό της PANIK Records!

Μια κοπέλα με μεσογειακό ταμπεραμέντο που σε κάθε της βήμα μαγεύει.. Η γοητευτική Θωμαή Απέργη κατάγεται από το νησί της Τήνου. Η τραγουδίστρια, απόφοιτος φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, σπούδασε από μικρή μουσική, παράλληλα με κλασσική και ηλεκτρική κιθάρα καθώς και φωνητική, φτιάχνοντας έτσι τη δική της μοναδική καλλιτεχνική προσωπικότητα.

Η ιδιαίτερη φωνή της και οι επιρροές της στη μουσική την έκαναν να στραφεί στη εξερεύνηση της smooth jazz, της χορευτικής bossa nova, downtempo electronica, funk, soul, jazz μουσικής και να ερμηνεύει τραγούδια που εμπνέουν ένα αισθησιακό λίκνισμα σε όσους την παρακολουθούν τα τελευταία χρόνια συντροφιά με ένα σαξόφωνο και ένα πιάνο. Πικάντικη πινελιά στην ερμηνεία της, οι νύχτες που πέρασε τραγουδώντας manouche και gypsy swing, στους Night & Day. Η έκπληξη στις ερμηνείες της, με τα τραγούδια των Βασίλη Τσιτσάνη και Μανώλη Χιώτη όπως το κλασικό «Ακρογιαλιές Δειλινά» και το «Κουλούρα» αλλά και τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει οι μεγάλες κυρίες της ελληνικής δισκογραφίας, Μαρινέλλα, Δήμητρα Γαλάνη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, δίνουν στη Θωμαή Απέργη μια ταυτότητα αληθινής καλλιτέχνιδας, με ταλέντο και ένα μεγάλο μουσικό εύρος.

Η Θωμαή Απέργη μεγαλώνοντας στο νησί του Αιγαίου, την Τήνο, δεν θα μπορούσε παρά να επηρεαστεί απο τους ανέμους, περίπλοκη και πολυσύνθετη, με αλλαγές στη πνοή αλλά σταθερή στην καλλιτεχνική της ένταση, εμπνέει τους συνθέτες που της εμπιστεύονται τη μουσική τους, χωρίς να εντάσσεται σε ένα μόνο είδος μουσικής. Έχει την κλασσική jazz ως πηγή έμπνευσής της και σε κάθε της βήμα προσαρμόζει την ανάγκη για μοναδικότητα έτσι κάθε της τραγούδι είναι το όχημα για ένα νέο ταξίδι στις νότες, τις μελωδικές και τις ερμηνείες.

Ωριμάζοντας εσωτερικά και καλλιτεχνικά αλλά και με την εμπειρία των τριών ετών στη δισκογραφία, η Θωμαή Απέργη είναι πλέον έτοιμη να σαγηνέψει την Ευρώπη όπως δεν την έχουμε ξαναδεί!

Μαρία-Ελένη Κυριάκου από τη Minos EMI – Universal

H Μαρία Έλενα Κυριάκου γεννήθηκε στην Κύπρο στις 11 Ιανουαρίου του 1984. Είναι μητέρα τριών παιδιών και διατηρεί στη Λάρνακα το δικό της φροντιστήριο. Στην ηλικία των 12 χρονών κερδίζει το πρώτο βραβείο στον Παγκύπριο διαγωνισμό τραγουδιού “Παιδί ’96″. Τον επόμενο χρόνο συμμετέχει σε φαντασμαγορικό ροκ μιούζικαλ το “Pygmalion” του Σταύρου Σιδερά με καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Αμερική. To 2006 παίρνει το πτυχίο της Ελληνικής Φιλολογίας και ασχολείται με τη διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων.Το 2005 συμμετέχει ως σολίστρια στο δίσκο του Στέλιου Πισή “Κασταλίας και Σειρήνων” και στις συναυλίες του στις οποίες τραγούδησαν και γνωστοί καλλιτέχνες όπως Αντώνης Βαρδή, Αντώνης Ρέμος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μελίνα Ασλανίδου.Το Μάιο του 2014 βγαίνει νικήτρια στο μουσικό τηλεπαιχνίδι του Ant1 The Voice of Greece με μέντορά της τη Δέσποινα Βανδή. Υπογράφει συμβόλαιο με τη Minos Emi και τον Ιούλιο του 2014 κυκλοφορεί το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ “Δύο άγγελοι στη γη”. Σε αυτό υπογράφουν αξιόλογοι συνθέτες Δημήτρη Κοντόπουλο με το τραγούδι “Δύο εγωισμοί” σε στίχο Βάγια Καλαντζη και Ευθύβουλο Θεοχάρους το “Έχεις αφήσει εποχή” σε στίχο Κωνσταντή Χανιώτη. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται διασκευές το “Δύο άγγελοι στη γη” του τραγουδιού “Un Angelo Disteso al sole” του Eros Ramazotti με ελληνικό στίχο της Ρεβέκκας Ρουση και το “That Night” του Living R. Γίνεται επίσης το πρόσωπο της μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας καλλυντικών της Σουηδίας “Oriflame”. Τον περασμένο Ιούλιο παρουσιάζει για πρώτη φορά το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου της στα Mad Walk της Κύπρου, συμμετέχει στη μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Super Fm με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Γιώργο Θεοφάνους και στο μιούζικαλ «Ό,τι αξίζει θα σωθεί». Είναι υποψήφια στα βραβεία Madame Figaro ως καλύτερη ερμηνεύτρια της χρονιάς 2014. Αυτή την περίοδο η Μαρία Έλενα Κυριάκου τραγουδάει σε διάφορες συναυλίες, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και μουσικοθεατρικές παραστάσεις σε Κύπρο και Ελλάδα.

 

Barrice από τη Spicy Music 

Ο Barrice γεννήθηκε έναν κρύο Δεκέμβρη στον πλανήτη Γη, σε μια από τις πιο κρύες χώρες του κόσμου, την Ρωσία. Μεγάλωσε δίπλα στη μουσική μιας και η μητέρα του ήταν καθηγήτρια μουσικής θεωρίας και πιάνου.

Το αξιοπερίεργο είναι πως ποτέ δεν του έμαθε τίποτα απ’ τα δύο. Μεταναστεύοντας με την οικογένειά τους στην Ελλάδα έγινε κομμάτι της urban σκηνής που αναπτυσσόταν στις γειτονιές της Αθήνας και ξεκίνησε να πειραματίζεται με beats, ενώ παράλληλα έπαιζε σαν deejay εξασφαλίζοντας το αναγκαίο χαρτζιλίκι του, το οποίο -σαν κάθε έφηβος που σέβεται τον εαυτό του- έτρωγε την άλλη μέρα. Περνώντας σto τμήμα Marketing & Επικοινωνίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μουσική παραγωγή, τη σύνθεση και τη στιχουργική, ενώ παράλληλα έκανε τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι, ξεκινώντας συνεργασίες με reggae & rock συγκροτήματα, ακονίζοντας το στιλ του σε club nights & συναυλίες.

Απορροφώντας σαν σφουγγάρι την γνώση από οτιδήποτε με το οποίο καταπιανόταν κατάφερε να ανοίξει το δικό του recording και rehearsal studio και να γράψει επιτέλους το πρώτο του τραγούδι για έναν καλλιτέχνη – που όπως φανταζόταν ο ίδιος – θα κρατούσε απόσταση από τον τετριμμένο ήχο της Pop σκηνής, συνδυάζοντας τη soul, το rock, το hip hop και την electronica. Κάπως έτσι γεννήθηκε το solo project, Barrice και το πρώτο του κομμάτι το “Να ‘σουνα εδώ”

Αυτή την περίοδο μετά τον διαγωνισμό της Amita Motion, την επιλογή του από τους Vegas για τη συμμετοχή του στις συναυλίες τους και το πρώτο του clip, βρίσκεται στο studiο ετοιμάζοντας το πρώτο επίσημο αυτή τη φορά single του καθώς και μια σειρά από ιδιαίτερες διασκευές και videos για το όλο και αυξανόμενο κοινό του.

C Real από τη Feelgood

Οι C:REAL κυκλοφόρησαν το πρώτο τους τραγούδι “Visions Of You”(feat. Sarah Jane Morris) το 1997 και από τότε έχουν στο ενεργητικό τους 6 albums και πολλές διαχρονικές επιτυχίες όπως τα “Θα Περιμένω”, “Τα Πιο Μεγάλα Σ’ Αγαπώ”, “Επικίνδυνα Σε Θέλω”, “Κάθε Μου Σκέψη”, “Stop Killing Time”, “With Or Without You”, “Αν Είσαι Εσύ”, “Sleepless Nights”(feat. Oceana) και πολλά άλλα, αποτελούν δε μια σταθερή αξία στην ελληνική pop & rock σκηνή.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια το συγκρότημα έχει συγκεντρώσει δεκάδες διακρίσεις και βραβεία σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και …στη Μαλαισία, τη Ταϋλάνδη και πολύ πρόσφατα στο Λίβανο. Τα singles των C:Real έχουν κυκλοφορήσει σε πάνω από 30 χώρες!

Η νέα σύνθεση των C:Real είναι 5μελής:

Τάκης Δαμάσχης (Σύνθεση-Παραγωγή-Κιθάρες, Ρrogramming)

Άλεξ Μπούντρος (Κιθάρα)

Χρήστος Βεντούρας (Πλήκτρα)

Αλέξης Γαβράς (Ντραμς)

και η νέα τους τραγουδίστρια Τζο Λαζοπούλου, που έκανε το ντεμπούτο της με το «Χίλια Μυστικά»

 

Shaya από την Planetworks

Όλα ξεκίνησαν από την τηλεοπτική εκπομπή ”POP STARS” και το συγκρότημα των Hi5…

Μετά από 2 άλμπουμ και 3 singles με το πιο επιτυχημένο κοριτσίστικο γκρούπ των τελευταίων ετών, το 2008 η Shaya ακολουθεί σόλο καριέρα και «φροντίζει» από τότε να μας δίνει συνεχώς μόνο επιτυχίες, συνεργαζόμενη με τους καλύτερους και μάλιστα με αρκετά Βραβεία…

2008:

- Συνεργάζεται με τους Stavento στο “Πριν σε Γνωρίσω (Τα Κακώς Κείμενα)”. Βραβεύεται σαν το «Καλύτερο Χιπ-Χοπ Τραγούδι” στα MAD VMA (Video Music Awards).

- Ερμηνεύει μαζί με τον Κώστα Μαρτάκη το τραγούδι της ταινίας της Disney “High School Musical 3″, “Μικροί Θεοί (Right Here Right Now)”.

2010:

- Το επόμενο καθοριστικό βήμα στην επιτυχία της, ήταν η συνεργασία με τον Mark F. Angelo στο τραγούδι “Far From Everything”. Ήταν το επίσημο τραγούδι των Mad Video Music Awards.

- Τον Σεπτέμβριο, ένα νέο club Remix από τον Βέλγο Emanuel Kosh, εκτοξεύει το τραγούδι σχεδόν στο Νο.1 του Airplay της Ελλάδας!

- Τον Δεκέμβριο κυκλοφορεί το πρώτο της σόλο single, με τίτλο «In Your Eyes” και μπαίνει στο TOP30 του Airplay Chart.

2011:

- Κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ της με τίτλο «Resurrection».

- Μέσα σε λίγους μόνο μήνες, η Shaya γίνεται το απόλυτο POP και Fashion Icon με συνεντεύξεις και φωτογραφήσεις στα πιό σημαντικά περιοδικά μόδας και lifestyle!

- Τον Ιούνιο του 2011, συμμετέχει για μία ακόμη φορά στα MAD VMA, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές!

- Το καλοκαίρι, κάνει μαζί με τον Mark F. Angelo μια πολύ επιτυχημένη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Αποκορύφωμα της, η εμφάνιση τους πριν τον David Guetta στο Μαυροβούνιο.

- Την ίδια χρονιά, κερδίζουν το βραβείο MTV BEST GREEK ACT στα EMAs που έγιναν στο Μπέλφαστ.

2012:

- Τον Ιούνιο συνεργάζεται με τους Housetwins και Slickbeats στο καλοκαιρινό τραγούδι του Carroten. To βίντεο κλιπ ξεπέρασε τα 1.500.000 views στο You Tube!

2013:

- Κυκλοφορεί με επιτυχία το νέο της σόλο single με τίτλο ”Love Me”.

- Συνεργάζεται με τον Dino mfu στο “I’m In Love”, αλλά και τον BO στο «Καλοκαιρινή Καρδιά», με εκατοντάδες χιλιάδες views στο You Tube!

2014:

- Συνεργάζεται και πάλι με τον Dino mfu στο single “I Wonder”, αλλά και τον Ζερό των Vegas σε ένα σόλο RnB single.

- Σημαντική ήταν η συμμετοχή της στο Μιούζικαλ ”Priscilla”, ως μία από τις Divas.

- Τον Αύγουστο ξεκίνησε να ηχογραφεί το νέο της άλμπουμ.

Σήμερα:

- Εμφανίζεται με επιτυχία μαζί με τον Νότη Σφακιανάκη και την Πέγκυ Ζήνα στο «Φωταέριο».

- Η SHAYA, σε συνεργασία με την δισκογραφική εταιρεία Planetworks, συμμετέχει στον Ελληνικό Τελικό της Eurovision 2015, με ένα τραγούδι που έγραψε η ίδια μαζί με τους Σκανδιναβούς REIL BROS.

Τα teasers των πέντε υποψήφιων τραγουδιών, ακούστηκαν για πρώτη φορά από το ραδιόφωνο της ΝΕΡΙΤ. Τα τραγούδια των: Barrice, C:Real, Μαρίας Έλενας Κυριάκου και Shaya είναι στα αγγλικά, ενώ της Θωμαής Απέργη είναι με ελληνικό στίχο. Τα τέσσερα είναι ρυθμικά κομμάτια, ενώ της περσινής νικήτριας του Voice είναι μπαλάντα.