Επικαιρότητα:

Πράγματα που δεν ξέρεις για το σεξ μετά τα 40

26 Φεβ. 2015 - 09:28 | Σχέσεις

Αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι τα 30 είναι πια τα νέα 40 οι μύθοι που σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα της γυναίκας σε αυτή την ηλικία είναι πολλοί. Ο κόσμος της τηλεόρασης και του μάρκετινγκ μας έχει κάνει να πιστεύουμε ότι το καλό σεξ αφορά μόνο τις πολύ νέες ηλικίες, υποστηρίζει η αμερικανίδα ψυχοθεραπεύτρια Maureen McGrath που ειδικεύεται σε ζητήματα σεξουαλικών σχέσεων και προβλημάτων. Τι να πιστεύουμε ότι η σεξουαλικότητα σβήνει κάπου εκεί στα 35 είναι ένας μεγάλος μύθος. Ελάτε να δούμε ποιες λανθασμένες αντιλήψεις έχουν επικρατήσει για το σεξ στα 40.

Μύθος Νο 1

Μετά τη γέννα σβήνει η επιθυμία για σεξ.

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να αλλάζει η ανάγκη της γυναίκας για σεξ μετά από τον ερχομό ενός παιδιού. Οι ευθύνες είναι αυξημένες, πρακτικά προβλήματα έρχονται να αναστείλουν την σεξουαλική επαφή των νέων γονέων, αυτό όμως δεν μπορεί να σημαίνει ότι σβήνει και ο πόθος. Το σεξ είναι μια ανάγκη του ανθρώπου, κάτι που πάντα επιζητούμε για ικανοποίηση, για καλύτερη συναισθηματική ψυχική και βέβαια και σωματική ισορροπία. Η επιθυμία είναι αδύνατον να σβήσει ειδικά σε αυτή την ηλικία.

Μύθος Νο 2 : Το σώμα αλλάζει και δεν είναι πια ποθητό

Άρα καταστρέφεται και η σεξουαλική ζωή της γυναίκας. Λάθος. Το να απολαμβάνεις το σεξ αποδεδειγμένα δεν έχει να κάνει με το πώς φαίνεσαι αλλά κυρίως με το πώς αισθάνεσαι. Είναι ζήτημα αυτοπεποίθησης το πόσο ερωτικά μπορεί να νιώθει μια γυναίκα υποστηρίζει η McGrath, και αυτό δεν έχει να κάνει με το βάρος ή την ηλικία της, δεν είναι ζήτημα αριθμών. Και αν το βασικό επιχείρημα που θρέφει αυτό τον μύθο είναι το «γιατί οι άνδρες προτιμούν τελικά τις μικρές και πολλές φορές απατούν τη γυναίκα τους με μικρούλες» υπάρχει και εδώ απάντηση. Σύμφωνα με την McGrath οι άνδρες στρέφονται στις μικρές για να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους και να νιώσουν και πάλι ερωτικά. Στην πραγματικότητα αναζητούν να ξανανιώσουν το πάθος που ένιωθαν όταν ήταν νέοι, δεν είναι τόσο το σώμα εκείνο που αναζητούν. Ο άνδρας δε δίνει ποτέ τόσο μεγάλη σημασία στην κυτταρίτιδα ή στα παχάκια, τουλάχιστον όχι τόσο όσο φαντάζεσαι! Και βέβαια μη ξεχνάς: Το σώμα σου πια, στην ηλικία των 40 γνωρίζει πολλά πιο ερωτικά μυστικά από ότι ήξερε στην ηλικία των 20. Φρόντισε να τα εκμεταλλευτείς.

Μύθος Νο 3 Η γυναίκα παύει να είναι σεξουαλική από τη στιγμή που μπαίνει στην εμμηνόπαυση

Η αλήθεια είναι ότι οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα της γυναίκας ποριν την εμμηνόπαυση οι αλλαγές στον κύκλο, στη διάθεση ακόμα και οργανικές αλλαγές στα γεννητικά όργανα όπως η ξηρότητα του κόλπου επηρεάζουν σημαντικά τη σεξουαλική ζωή μιας γυναίκας. Αλλά γιατί κανείς να υποστηρίξει ότι ένα σώμα που αλλάζει παύει να είναι και ερωτικό; Το να εμμένει μια γυναίκα στα προβλήματα και να θεωρεί ότι η λύση είναι η αποφυγή της σεξουαλικής επαφής δεν μπορεί να είναι η λύση.  Το καλύτερο που έχει να κάνει η γυναίκα είναι να ζητήσει τη συμβουλή του ειδικού που θα λύσει πολλά από τα πρακτικά προβλήματα και να δει τα πράγματα από μια πιο θετική πλευρά – που ναι, όσο και αν ακούγεται παράδοξο σε πολλές γυναίκες, υπάρχει: Η ηλικία πριν από μτην εμμηνόπαυση μπορεί να είναι και μια νέα περίοδος πειραματισμού στη γυναίκα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι σεξοθεραπευτές που προτρέπουν τη γυναίκα να δοκιμάζει νέες στάσεις, ακόμα και σεξουαλικά βοηθήματα, (λιπαντικά, όργανα διέγερσης) που θα βοηθήσουν να ξεπεράσει τις πρακτικές δυσκολίες που μπορεί να έχουν προκύψει.

Μύθος Νο 4: Είσαι πια πολύ κουρασμένη για σεξ

Ή μήπως αυτό είναι απλά μια δικαιολογία; Αν δεν υπάρχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα που να έχει καταβάλλει τον οργανισμό σου, τότε θα πρέπει να επανεξετάσεις τον τρόπο ζωής. Ναι, πράγματι μπορεί να είσαι πολύ κουρασμένη για να κάνεις σεξ αλλά μήπως σπαταλάς την ενέργειά σου σε λάθος πράγματα; Μήπως έπαψες να φροντίζεις πια τον εαυτό σου , δεν τρέφεσαι και δεν κοιμάσαι καλά; Και κυρίως: Δοκίμασες να κόψεις όλες εκείνες τις κακές συνήθειες της κρεβατοκάμαρας; Να απομακρύνεις το λάπτοπ από το κρεβάτι σου, να κλείνεις την τηλεόραση την ώρα που αγκαλιάζεις τον σύντροφό σου; Και ένα μυστικό που ίσως ανανεώσει την ερωτική σου ζωή