Φτιάξτε σπιτικό ρυζόγαλο

27 Φεβ. 2015 - 08:50 | Συνταγές

Εάν θέλετε ένα σπιτικό γλυκό που είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε αλλά είναι συγχρόνως και υγιεινό, εμείς σας προτείνουμε το ρυζόγαλο! 

Υλικά 

1 λίτρο γάλα
250 γρ.ρύζι 
1 φακελάκι κρέμα βανίλια
3 κουτ. σουπ. ζάχαρη
κανέλλα σκόνη 

Eκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε λίγο νερό και σε χαμηλή φωτιά, βράζετε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει το νερό του. Σε μια διπλανή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα και το κατεβάζετε, μόλις πάει να πάρει μία βράση. Ξαναβάζετε το σκεύος με το γάλα στο μάτι της κουζίνας και σε χαμηλή τώρα φωτιά, ρίχνετε το ρύζι, και ανακατεύετε συνεχώς. Ρίχνετε το φακελάκι με την κρέμα βανίλιας και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το  σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Σερβίρετε σε μπολάκια και αφήνετε να κρυώσει το ρυζόγαλο και είναι έτοιμο. 

Extra tip: Το ρύζόγαλο είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε αλλά χρειάζεται συνέχεια ανακάτεμα για να μη σας κολλήσουν τα υλικά.