Τι πραγματικά θα χρειαστώ στο μαιευτήριο μαζί μου;

04 Μαρ. 2015 - 09:33 | Οικογένεια

Η στιγμή σας φτάνει όπου να' ναι! Μα πόσο ενθουσιασμένη νιώθετε; Σκέφτεστε πότε θα περάσουν οι μέρες, οι ώρες, τα λεπτά για να κρατήσετε στην αγκαλιά σας το μικρό σας αγγελούδι.

Πέρα από αυτό όμως θα πρέπει και να σκεφτείτε τι θα χρειαστείτε εσείς και το μωρό σας κατά τη σύντομη παραμονή σας στο μαιευτήριο. Ανοίξτε τη βαλίτσα σας λοιπόν και ξεκινήστε να βάζετε μέσα μόνο τα απαραίτητα.

Ένα ελαφρύ και άνετο νυχτικό ή μαλακές πυτζάμες.

Η αλήθεια είναι πώς οι πυτζάμες βολεύουν περισσότερο καθώς "εκεί κάτω" χρειάζεστε μια ασφάλεια και σιγουριά τις πρώτες μέρες. Ένα παντελόνι είναι πιο σίγουρο όπως και να το κάνουμε.

Μωρομάντηλα

Θα τα χρειαστείτε να καθαρίζετε το λαιμό σας και τα χέρια σας.

Σερβιέτες

Πολλές σερβιέτες. Πάρα πολλές σερβιέτες και μάλιστα αυτές με τη μεγάλη ροή. Το νοσοκομείο σας δίνει αλλά σας τις χρεώνει. Καλύτερα να έχετε αυτές που χρησιμοποιείτε.

Τσαντάκι με τα βασικά

Και τα βασικά είναι, οδοντόβουρτσα, χτένα, μαλακτικό σπρέι μαλλιών, κρέμα προσώπου, οδοντόκρεμα, καθρεφτάκι και ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια.

Παντόφλες

Για να περπατάτε με άνεση κάθε φορά που θα σηκώνεστε.

Μπουκάλι με νερό σε σπρέι

Για να ενυδατώνεστε...

Σφουγγάρι, αφρόλουτρο και σαμπουάν

Αν δεν θέλετε να πάτε στο κομμωτήριο του νοσοκομείου να χαλάσετε ένα σωρό λεφτά.

Πετσέτες προσώπου

Θα χρειαστείτε πολλές πετσέτες γιατί θα θέλετε να πλένεστε τοπικά στα γεννητικά σας όργανα. Υπολογίστε 2 πετσέτες τη μέρα.

Μια αλλαξιά ρούχα για εσάς για να βγείτε από το μαιευτήριο και μια αλλαξιά ρούχα για το μωρό σας, πάνες, φορμάκι, γαντάκια, πλεκτή ζακέτα, καλτσάκια, σκουφάκι, καλάθι, μάρσιπο ή καρεκλάκι αυτοκινήτου για να το μεταφέρετε.