Eurovision 2015: Η Μαρία Έλενα Κυριάκου θα εκπροσωπήσει την Έλλάδα

05 Μαρ. 2015 - 09:08 | Eurovision

Το αποτέλεσμα ανακοινώθηκε. Η κριτική επιτροπή και ο κόσμος διάλεξαν. 

Το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον 60ο διαγωνισμό της Eurovision είναι το  One Last Breath με την Μαρία Έλενα Κυριάκου. Την ανακοίνωση έκανε η Έλενα Παπαρίζου με τον προέδρο της κριτικής επιτροπής. 

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και κέρδισε την εμπιστοσύνη του κοινού και της επιτροπής. Έτσι λοιπόν σε δύο μήνες θα βρεθεί στη Βιέννη όπου θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος διαγωνισμός της Eurovision. Να υπενθυμίσουμε ότι η Ελληνική συμμετοχή θα εμφανιστεί στον πρώτο ημιτελικό και συγκεκριμένα θα ανοίξει τη βραδιά αφού έχει κληρωθεί να εμφανιστεί στη πρώτη θέση. Καλή επιτυχία Ελλάδα!

 Η βραδιά της εκλογής πάντως τα είχε όλα

Και παρασκήνια και φανατικούς και ατυχήματα και πολλά πολλά άλλα που φυσικά είδαμε και είμαστε έτοιμοι να σας τα πούμε για να τα μάθετε κι εσείς. Κόσμος πολύς. Celebrities όχι και τόσοι όσοι περιμέναμε αλλά δεν μείναμε παραπονεμένοι. Στις πρώτες σειρές των καθισμάτων η Αντωνία Καλλιμούκου -από τις πρώτες που έφτασαν κιόλας- έκανε practice στις Selfies ώσπου να αρχίσει η live μετάδοση.

Στη σκηνή η Ντορέττα Παπαδημητρίου πρόχειρα ντυμένη αλλά έτοιμη σε μαλλιά και μακιγιάζ κρατούσε ώρα ένα λευκό χαρτί για να ρυθμιστούν όλες οι κάμερες. Περιμένοντας εντόπισε ανάμεσα στον κόσμο που ερχόταν τον Λάμπη Λιβιεράτο και του έστειλε φιλιά από σκηνής. Λίγο πιο πέρα η Λάουρα Νάργες με εκπληκτικό ασύμετρο κατακόκκινο φόρεμα έλαμπε ενώ δεξιά της λίγο πιο δίπλα είχε την λαμπερή Έλενα Παπαβασιλείου και αριστερά της πάλι λίγο πιο δίπλα τη Σάσα Σταμάτη που αποδείχτηκε η πιο δημοφιλής σε ζήτηση αφού πέρασε κόσμος και ντουνιάς ζητώντας να βγάλει μια φωτογραφία μαζί της. Και κάπως έτσι έφτασε η ώρα της έναρξης και η συνειδητοποίηση ότι οι περισσότερες πρώτες θέσεις, κρατημένες για στελέχη και ειδικούς καλεσμένους παρέμειναν άδειες και άρον άρον μετέφεραν κόσμο από πιο πίσω μπροστά. 

Το πρώτο ατύχημα έγινε λίγο μετά την πρώτη εμφάνιση των πέντε υποψηφίων που τραγούδησαν φυσικά το νικητήριο "My Nymber One" της Έλενας Παπαρίζου τιμώντας ότι συμπληρώνονται φέτος 10 χρόνια από τη νίκη της. Την ώρα που έφευγαν από τη σκηνή προς τα παρασκήνια η Θωμαή Απέργη πάτησε το μακρύ πράσινο φόρεμα της Γεωργίας Λαζοπούλου, το τακούνι της μπλέχτηκε στην ουρά και παραλίγο να πέσουν και οι δύο! 

Ντορέττα Παπαδημητρίου και Μαίρη Συνατσάκη τα πήγαν κατά τη γνώμη μας αρκετά καλά ως δίδυμο και μάλιστα σε live μετάδοση.  Πρόσεχαν η μία την άλλη, η Μαίρη Συνατσάκη δεν δίστασε να σκύψει χάμω για να φτιάξει το λουράκι από το πέδιλο της Ντορέττας που δεν έιχε δεθεί καλά και την ενοχλούσε. Χόρεψαν κιόλας και εντυπωσιακά- να που χρησιμεύει η συμμετοχή στο Dancing with the stars - και  ήταν ετοιμόλογες και με ατάκες και δεν ακολουθούσαν κατά γράμμα το auto cue. Αντιθέτως τις περισσότερες φορές το χρησιμοποιούσαν σαν "μπούσουλα" και πατούσαν πάνω στα γραμμένα προσθέτοντας δικά τους. Ακόμα και το λάθος που έγινε δε φάνηκε στο τηλεοπτικό κοινό. Ποιό λάθος; Αυτό που έγινε όταν έπρεπε να βγει στη σκηνή η Έλενα Παπαρίζου μετά την εμφάνισή της και πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για να κάνει με τις δύο παρουσιάστριες μια μίνι συνέντευξη. 

Σύμφωνα με τη σκαλέτα  και τα γραμμένα κείμενα που εμείς βλέπαμε στο auto cue όση ώρα η Έλενα Παπαρίζου τραγουδούσε,  έπρεπε να την καλέσουν στη σκηνή και να την υποδεχτούν για να κάνουν αυτή τη συνέντευξη. Την ώρα που η Έλενα ολοκλήρωνε την εμφάνισή της όμως ένα λάθος χειρισμού στο μηχάνημα άφησε να κυλήσει λίγο πιο κάτω η ροή και έτσι η Ντορέττα κάλεσε να ανεβεί στη σκηνή ο Πρόεδρος της επιτροπής με τα αποτελέσματα.  Και την ώρα που το έλεγε η κουρτίνα από το πλάι είχε ήδη ανοίξει για να ανεβεί η Παπαρίζου στη σκηνή. Ουπς. Η κουρτίνα ξανάκλεισε, το auto cue γύρισε εκεί που έπρεπε να είναι και ψύχραιμα η Ντορέττα διόρθωσε το λάθος και υποδέχτηκε την Έλενα Παπαρίζου. Η κουρτίνα ξανάνοιξε, η Έλενα ανέβηκε και όλα καλά. 

Στις αμήχανες στιγμές λίγο πριν την έναρξη αυτή που οι δύο παρουσιάστριες ζήτησαν από τον κόσμο να φωνάξει και να χειροκροτήσει για να εντοπίσουν που κάθονται οι υποστηρικτές των υποψηφίων. Στους C:Real έπεσαν κάτι χλιαρά χειροκοτήματα, στον Barrice κάτι πήγε να γίνει,  στη Θωμαή Απέργη ελαφρώς χαμούλης, στη Shaya πανικός και στην Μαρία Έλενα Κυριάκου σιωπή. Προφανώς όλοι όσοι την ψήφισαν προτίμησαν να το κάνουν εκτός του μαγαζιού όπου γινόταν η μετάδοση. Στα προγνωστικά πάντως φαινόταν ότι η νίκη παιζόταν ανάμεσα σε εκείνη και την Shaya. Και αυτό που συζητιόταν έντονα στα πηγαδάκια ήταν πως σίγουρα η Μαρία Έλενα θα έπαιρνε την πρωτιά στην κριτική επιτροπή και όλα θα κρίνονταν από το αν η Shaya θα επικρατούσε τελικά στο 50% του televoting έναντι της Μαρίας Έλενας Κυριάκου και αν ναι με τι ποσοστό. Αν δηλαδή θα ήταν αρκετό για να ξεπεράσει αυτό της κριτικής επιτροπής. Σίγουρα έχασε πολύ με την σκηνική της εμφάνιση. Εντυπωσιακή δεν λέμε οπτικά, αλλά φωνητικά όχι αυτό που έπρεπε. Ούτε εκείνη, ούτε και κανείς άλλος για να είμαστε ειλικρινείς εκτός από την νικήτρια Μαρία Έλενα που φωνητικά το έσκισε το κομμάτι της. Μετά από εκείνη σύμφωνα με αυτό που ακούγαμε εμείς εντός του χώρου φωνητικά  καλός ήταν και ο Barrice. Πάντως και οι celebrities ήταν διχασμένοι στις προτιμήσεις τους. Η πιο φανατική -δεν έχετε πόσο- υπέρ της Μαρίας Έλενας Κυριάκου ήταν η Ελπίδα. Σηκώθηκε όρθια για να την χειροκροτήσει, δε σταματούσε να λέει ότι αυτή πρέπει να νικήσει και το χάρηκε μάλλον όσο και η Μαρία Έλενα, αν όχι και περισσότερο, όταν ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα. 

Αν κρίνουμε πάντως από το γκελ στον κόσμο και τα ατελείωτα ουρλιαχτά νικητές της βραδιάς ήταν οι Boys and Noise. Αυτοί στην κυριολεξία αποθεώθηκαν από τον κόσμο του εξώστη και όχι μόνο και έγιναν αντικείμενα λατρείας. Τους τραβούσαν από τα ρούχα, έκλαιγαν, φώναζαν, ούρλιαζαν, χτυπιόντουσαν. Εντυπωσιακό. 

Άτυχη η φράση της Ντορέττας ότι δεν πιστεύει να μας την πουν οι Βόρειοι που θα δώσουμε το 12άρι μας φέτος ξανά στην Κύπρο (ωραία φωνή, χάλια τραγούδι) που επιστρέφει στο θεσμό γιατί εμείς δεν τους την έχουμε ποτέ πει που κάνουν το ίδιο μεταξύ τους. Τι λες; Ή μάλλον τι σκεφτόταν αυτός που το έγραψε; Δεν υπάρχει χρονιά της Eurovision που δεν σχολιάζονται αρνητικά αυτού του είδους οι συμμαχίες. Κι εμείς φυσικά τους έχουμε σούρει τρελά όλα αυτά τα χρόνια. 

Με την ανακύρηξη της νικήτριας και το κείσιμο της βραδιάς οι δύο φίλες και παρουσιάστριες άφησαν την Μαρία Έλενα στη σκηνή να χαρεί τη νίκη της με τους δικούς της ανθρώπους και πιασμένες χέρι χέρι έφυγαν για τα παρασκήνια. Στην διαδρομή λοξοδρόμησε λίγο η Μαίρη Συνατσάκη που έφυγε αριστερά προς την εξέδρα για να πάρει ένα κουτί γλυκά που της είχαν φέρει θαυμαστές της. Αυτά είναι που λέμε τα τυχερά. 

Στα συν της βραδιάς το παιχνίδι του Φώτη Σεργουλόπουλου για την ανάδειξη της Μις Eurovision με βοηθούς των δύο παρουσιαστριών, τον Γιάννη Πουλόπουλο και την Κατερίνα Σουλιώτη. Τα σκαμπώ δυσκόλεψαν αρκετά τους συμμετέχοντες και έτρεμε και η δική μας ψυχή μη δούμε ξαφνικά κάποιον από όλους να σωριάζεται στο πάτωμα live.  Νικήτρια η Ντορέττα Παπαδημητρίου στην οποία φόρεσαν κορδέλα -ανάποδα- και στέμα. Καλοστέριωτο. Άντε και του χρόνου!