Επικαιρότητα:

Τα 10 στοιχεία υγείας που αποκαλύπτει το σώμα μας

05 Μαρ. 2015 - 09:10 | Υγεία

Η μορφολογία του σώματός μας μεταφέρει μηνύματα για την υγεία μας. Αν όμως συνδυάσουμε τα στοιχεία που μας δίνει η εικόνα των χεριών, των ματιών και των χειλιών μας, τότε η πληροφορία θα αυξηθεί και θα λυθούν πολλά αινίγματα.

Διαβάστε παρακάτω ποιες πληροφορίες μπορείτε να συνδυάσετε και «εκτοξεύστε» τη γλώσσα του σώματος σε άλλα επίπεδα.

1. Τι δείχνει η φωνή σας για το ύψος σας

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Washington εντόπισαν σύνδεση μεταξύ της φωνής ενός άντρα και του ύψους του, μέσω έρευνας κατά την οποία καλούνταν οι μεν να υποθέσουν το ύψος των δε, απλά και μόνο ακούγοντάς τους. Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν και εξαιτίας του υπο-γλωττιδικού συντονισμού, όσο πιο μπάσα φωνή έχει ένας άντρας, τόσο πιο ψηλός είναι.

2. Τι δείχνουν τα μάτια για τον εγκέφαλό σας

Τα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία πίσω από τα μάτια σας, μπορούν να αποκαλύψουν πόσο υγιής είναι ο εγκέφαλός σας. Πιο συγκεκριμένα ερευνητές εντόπισαν σχέση, στα άτομα μέσης ηλικίας, μεταξύ των πιο διεσταλμένων αγγείων και χαμηλότερων αποτελεσμάτων σε τεστ νοημοσύνης.

 

3. Τι δείχνει το δέρμα σας για την πίεσή σας

Οι ρυτίδες δεν είναι μονάχα ένα σημάδι ότι τα χρόνια έχουν περάσει, αλλά και ένας οιωνός ότι κάτι δεν πάει καλά με την πίεσή σας. Σχετική έρευνα χώρισε το δείγμα σε ομάδες, βασιζόμενες στο ρίσκο εμφάνισης καρδιοπάθειας και ανέλυσαν τη νεανικότητα και σφριγηλότητα του δέρματος κάθε ομάδας. Το αποτέλεσμα έδειξε, πως εκείνοι που είχαν τις λιγότερες ρυτίδες, είχαν χαμηλότερη πίεση και χαμηλότερο ρίσκο εμφάνισης προβλημάτων στην καρδιά στο μέλλον.

4. Τι δείχνει το χέρι σας για το πέος σας

Οι άντρες των οποίων ο δείκτης είναι μικρότερος από τον παράμεσο έχουν πλουσιότερα «προσόντα», σύμφωνα με Κορεάτικη έρευνα του 2011. Αυτό οφείλεται στο γεγονός η τεστοστερόνη που σχηματίζεται κατά την εμβρυακή φάση της εξέλιξης, ελέγχει το μήκος του πέους, αλλά και των δαχτύλων του χεριού.

5. Τι δείχνουν τα δάχτυλά σας για το ρίσκο καρκίνου που αντιμετωπίζετε

Μπορεί ένας μακρύς δείκτης να σας προκαλεί αμηχανία (σύμφωνα με τα παραπάνω), αλλά την ίδια στιγμή δείχνει χαμηλότερο ρίσκο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με το British Journal of Cancer. Τα χαμηλότερα ποσοστά τεστοστερόνης, εν ολίγοις, όσο είστε ακόμα στην κοιλιά της μαμάς σας, σας προστατεύουν από το ενδεχόμενο καρκίνου αργότερα στη ζωή σας.

6. Τι δείχνουν τα πόδια σας για τη στύση σας

Αν έχετε νευρικότητα στα πόδια σας (σύνδρομο ανήσυχων ποδιών), σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Harvard, είναι πιθανό να έχετε και θέματα στυτικής δυσλειτουργίας. Αυτή η σχέση οφείλεται στο ότι και για τις δυο περιπτώσεις ευθύνονται τα χαμηλά επίπεδα ντοπαμίνης στον οργανισμό.

 7. Τι δείχνουν τα δόντια για το μυαλό σας

Έρευνα του Journal of American Geriatrics, το 2012, υπονόησε σχέση μεταξύ της ικανότητας μάσησης με το μελλοντικό ρίσκο εμφάνισης άνοιας. Οι ερευνητές, ωστόσο, δεν μπορούν να διαχωρίσουν αν η εκφύλιση της νοητικής ικανότητας οδηγεί σε χαμηλή στοματική υγιεινή και λιγότερη δύναμη κατά τη μάσηση ή αν η ίδια η μάσηση επηρεάζει την εγκεφαλική δραστηριότητα ή αν τελικά πρόκειται απλά για τυχαία σύνδεση.

8. Τι δείχνει ο παλμός σας για την καρδιά σας

Υπάρχει σύνδεση, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Iowa, μεταξύ της ευκαμψίας της αορτής και του παλμού του χεριού ενός ατόμου. Τη στιγμή δε, που θα εξακριβωθεί αυτή η σύνδεση θα μπορεί να γίνει ευκολότερα η έγκαιρη διάγνωση εμφράγματος, καθώς ένα καρδιακό επεισόδιο οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στη σκλήρυνση της αορτής και μέχρι στιγμή για να διαπιστωθεί η κατάσταση της καρδιάς ο γιατρός καλείται να εξετάσει τον παλμό της μηριαίας αρτηρίας, που βρίσκεται στο βάθος της βουβωνικής χώρας και δεν παρουσιάζει προφανώς την ίδια ευκολία με τον παλμό του χεριού.

9. Τι δείχνει ο ύπνος για τα μάτια σας

Άτομα που ταλαιπωρούνται από υπνική άπνοια, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν στο μέλλον (και σε διάστημα 5 ετών) γλαύκωμα στα μάτια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, πως όταν δεν έχετε σωστή αναπνοή, η έλλειψη οξυγόνου μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες του οπτικού νεύρου ή στην εμφάνιση αερίων στην κυκλοφορία του αίματος. Και τα δυο παραπάνω ενδεχόμενα μπορούν να οδηγήσουν, σε βάθος χρόνου, στην πάθηση του γλαυκώματος.

10. Τι λένε τα χείλη σας για τη μνήμη σας

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Columbia τα αυξημένα κρούσματα επιχείλιου έρπη αυξάνουν και το ρίσκο εμφάνισης εκφυλιστικής νόσου του εγκεφάλου, καθώς (και σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας) τα άτομα με μεγαλύτερη έκθεση σε υψηλού ρίσκου ιούς, όπως είναι ο ιός του έρπη, είναι πιθανότερο να παρουσιάσουν άνοια ή τη νόσο του Alzheimer, όσο περνάνε τα χρόνια.