Οι κακές συνήθειες στο λούσιμο των μαλλιών!

06 Μαρ. 2015 - 09:25 | Γυναίκα

Το λούσιμο των μαλλιών είναι η βασικότερη διαδικασία περιποίησης των μαλλιών μας που όπως φαίνεται δεν είναι η πιο απλή διαδικασία σύμφωνα με δημοσίευμα της Huffington Post. Οι περισσότερες από εμάς έχουμε κάποιες συνήθειες στο λούσιμο των μαλλιών μας που δεν είναι σωστές και επηρεάζουν την ποιότητα της τρίχας.

Χρησιμοποιούμε το ίδιο σαμπουάν για πολλά χρόνια

Σύμφωνα με τους ειδικούς θα πρέπει να αλλάζουμε μάρκα σαμπουάν για να αποφεύγουμε τη συγκέντρωση συγκεκριμένων συστατικών στα μαλλιά μας (όπως για παράδειγμα η σιλικόνη).Κάθε δυο, τρεις μήνες αλλάζετε το σαμπουάν σας με κάποιο άλλο ειδικό για το δικό σας τύπο μαλλιών, λέει ο χημικός καλλυντικών Mort Westman.

Δε βρέχουμε καλά τα μαλλιά μας πριν την εφαρμογή του σαμπουάν

Αν δε ρίξουμε αρκετό νερό στα μαλλιά μας το σαμπουάν δεν κάνει καλό αφρό, με αποτέλεσμα να συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε περισσότερο προϊόν, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο. Επιπλέον, αυτό δεν κάνει καλό ούτε στα μαλλιά μας, αλλά ούτε και στο πορτοφόλι μας.

Πάντοτε ακουμπάμε την ποσότητα σαμπουάν που έχετε στο χέρι μας στο ίδιο σημείο του κεφαλιού μας 

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι η κορυφή του κεφαλιού σας είναι ξηρή και έχει πιτυρίδα. Πρέπει να θυμάστε πως όταν λούζεστε πρέπει αν ξεκινάτε με την εφαρμογή του σαμπουάν από τη βάση του λαιμού σας, απλώνοντάς τη στη συνέχεια στο υπόλοιπο κεφάλι και όχι συνέχεια να το βάζετε στην κορυφή του κεφαλιού σας.

Τρίβουμε τα μαλλιά μας 

Αν δε θέλετε να καταστρέψετε τα μαλλιά σας, κάντε απαλό μασάζ στο κρανίο σας χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων σας και όχι τα νύχια σας.

Ξεπλένουμε τα μαλλιά μας με ζεστό νερό

Το ζεστό νερό σας δίνει την αίσθηση ότι καθαρίζει τα α μαλλιά σας αλλά το ξέρατε ότι είναι υπεύθυνο για την ξηροδερμία του δέρματος του κρανίου σας, όσο και για τα μαλλιά σας. Αντί για ζεστό νερό ξεβγάλετε με χλιαρό, που βοηθά και στη διατήρηση του χρώματος.