Γιώργος Γεωργίου: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του για την ανίατη ασθένεια του γιου του

17 Απρ. 2015 - 08:00 | Show Biz

Είναι από τις σπάνιες φορές που ο Γιώργος Γεωργίου μιλάει για το πρόβλημα υγείας του γιου του. Καλεσμένος στην εκπομπή «Αργά» φανερά συγκινημένος με τα μάτια του να βουρκώνουν, έκανε αποκαλύψεις για την σπάνια ασθένεια που προσβλήθηκε το παιδί του, που μπορεί να συμβεί μόνο μια στο 1.5 εκατομμύριο.

Δείτε όσα εξομολογείται για την «Αταξία του Φρίντριχ» που προκαλεί παραλυσία και όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια είναι κληρονομική. Με τον αθλητικό δημοσιογράφο και την μητέρα του να είναι φορείς χωρίς να το γνώριζαν για πολλά χρόνια.

Ο Γιώργος Γεωργίου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όταν αρρώστησε ο γιος μου το 1992 και τον πήγα στην Αγγλία και έμαθα τα καθέκαστα.
 
Έπαθε μια σπάνια ασθένεια, ένα παιδί στο 1,5 εκατομμύριο. Αταξία του Φρίντριχ λέγεται. Είναι ανίατη, κληρονομική, το κληρονόμησε και από μένα και από τη μητέρα του. Εγώ και η μαμά του είμαστε φορείς. Τώρα είναι 33 ετών, σε αναπηρική πολυθρόνα.
 
Τα πόδια έχουν παραλύσει, τα χέρια του τα κουνάει. Όταν μας είπε ο γιατρός τι περιμένει τον Τάσο κι εμάς, γυρίσαμε στο ξενοδοχείο το βράδυ, δεν κοιμήθηκα. Το πρωί που σηκώθηκα, πάω να πλυθώ και βλέπω τα μαλλιά μου άσπρα. Αρχίζω να μασάω ψωμί ψύχα και να σπάνε τα δόντια μου!».