Εγκυμοσύνη: Μπορώ να βάφω τα μαλλιά μου;

28 Απρ. 2015 - 09:19 | Οικογένεια

Τη περίοδο της εγκυμοσύνης, πολλές είναι οι μέλλουσες μανούλες που προσέχουν τον εαυτό τους, μη θέλοντας να χάσουν την γυναικεία τους υπόσταση. Κάπως έτσι, γεννιούνται πολλοί προβληματισμοί που αφορούν τον καλλωπισμό τους. Ο πιο συνηθισμένος εξ αυτών είναι το αν επιτρέπεται ή όχι να βάφουν τα μαλλιά τους.

Δυστυχώς, μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί από επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, δεν έχουν δώσει -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- έγκυρα στοιχεία για την ασφάλεια ή μη του εμβρύου. Είναι βέβαια γνωστό ότι η ποσότητα των χημικών που απορροφούνται από τον οργανισμό είναι πολύ μικρή, για να είναι όμως η εκάστοτε μανούλα εντελώς σίγουρη –και εφόσον έχει τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου- καλύτερα να περιμένει μέχρι να μπει στο δεύτερο τρίμηνο.

Τότε, το έμβρυο είναι λιγότερο ευάλωτο, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η οργανογένεση.

Σύμφωνα με την δρ Lesley Regan, συγγραφέα του βιβλίου “Η εγκυμοσύνη από εβδομάδα σε εβδομάδα”, μια καλή λύση είναι οι ανταύγειες έναντι της βαφής. «Οι περισσότερες, μόνιμες ή μη, βαφές περιέχουν χημικά συστατικά που χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια και δεν έχουν δείξει να είναι τα τοξικά στις δόσεις που χρησιμοποιούνται για τη βαφή των μαλλιών. Αν όμως σας φοβίζει να κάνετε βαφή μαλλιών στην εγκυμοσύνη, καλύτερα τους πρώτους μήνες να κάνετε ανταύγειες, που χρωματίζουν τις τρίχες χωρίς να έρχονται σε επαφή με το δέρμα του κεφαλιού», λέει η ίδια.

Υπάρχουν βέβαια δύο ακόμα εναλλακτικές:

1. Φυτικές βαφές, χωρίς χημικά.

2. Αν είσαι στη φάση που προσπαθείς να μείνεις έγκυος, βάψε a priori τα μαλλιά σου στο φυσικό τους χρώμα, ούτως ώστε να μην χρειαστεί να τα αλλάξεις μετά!

 

 

govastileto