Επικαιρότητα:

Πρωτομαγιά: Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα για το τριήμερο!

01 Μαίου 2015 - 08:23 | Συμβαίνει γύρω μας

Μια όμορφη ημέρα γεμάτη με λουλούδια, χρώματα και μουσική θα έχουν όσοι μείνουν στην Αθήνα την Παρασκευή για να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων γιορτάζει την Πρωτομαγιά στην Πλατεία Αμερικής με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, στις οποίες κυριαρχούν η παράδοση και η μουσική .

Οι μικροί μας φίλοι είναι καλεσμένοι στις 11 το πρωί στην Πλατεία Αμερικής (Πλατεία Ανθεστηρίων) για να κατασκευάσουν μαγιάτικα στεφάνια με τη βοήθεια του 61ου Συστήματος Προσκόπων Αθηνών και του συλλόγου Ε.ΠΟΙ.ΖΩ (Σύλλογος Κατοίκων και Επαγγελματιών πλατείας Αμερικής και ευρύτερης περιοχής), πλημμυρίζοντας την περιοχή με ανοιξιάτικες ευωδίες και λουλούδια.

Στις 8 το βράδυ το κοινό θα απολαύσει τη μουσική εκδήλωση «Τραγούδια του Μάη και της Άνοιξης» και θα γιορτάσει την Πρωτομαγιά στην πιο ανοιξιάτικη βραδιά του χρόνου με τους Φίλιππο Νικολάου , Κλειώ Δενάρδου και Νάντια Καραγιάννη.

Μουσική επιμέλεια: Θάνος Πολύδωρας

Ιστορία της Πλατείας Αμερικής

Παλαιότερα είχε την ονομασία Πλατεία Αγάμων. Το όνομα είχε δοθεί από το λαό επειδή τότε ήταν ερημική και αποτελούσε κέντρο ερωτικών συναντήσεων, «άθλημα», στο οποίο επεδίδοντο τότε περισσότερο οι άγαμοι.

Αρχικά λεγόταν ανεπίσημα και Πλατεία Ανθεστηρίων, επειδή στην περιοχή της, που τότε δεν υπήρχε κανένα σπίτι, γιορταζόταν η Πρωτομαγιά.

Η σημερινή ονομασία Πλατεία Αμερικής, σύμφωνα με την Πράξη Ονοματοθεσίας του Δημοτικού Συμβουλίου (1927), δόθηκε «προς τιμήν των Η.Π.Α. για το φιλελληνισμό που επέδειξαν οι κάτοικοί τους».

Στο λουλουδάτο σημείο της Αθήνας

Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, σας προσκαλεί για 61η φορά να βολτάρετε ανάμεσα σε πολύχρωμα κι εξωτικά άνθη και καλλωπιστικά φυτά σε μια έκταση 20 στρεμμάτων στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος». Από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, μικροί και μεγάλοι, μέχρι τις 10 Μαΐου έχουν την ευκαιρία -με το συμβολικό ποσό του 1,5 ευρώ- να περιηγηθούν στους χώρους της έκθεσης ανάμεσα σε περισσότερα από 2.000 είδη φυτών, μυρωδικών και βοτάνων. Ομιλίες για τη φύση , μαγειρέματα στην υπαίθρια κουζίνα, εργαστήρια και μουσικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στο Άλσος παράλληλα με την Έκθεση, καθιστώντας κάθε γωνιά της ενδιαφέρουσα.

newsbomb