Λάδι Καρύδας: Ένα θαυματουργό προϊόν για την επιδερμίδα και τα μαλλιά σου

21 Μαίου 2015 - 09:12 | Γυναίκα

Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, που διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, προστατεύοντας το δέρμα από τη δημιουργία ελεύθερων ριζών και κρατώντας το ελαστικό, λείο και νεανικό!

Είναι ένα θαυματουργό προϊόν για την ομορφιά και έχει άπειρες χρήσεις. Δες ποιες είναι αυτές και φρόντισε να το βάλεις από σήμερα κι όλας στην beauty ρουτίνα σου: 

#1 Φυσικό ντεμακιγιάζ:

Ανέμειξε λάδι καρύδας και ελαιόλαδο. Άφησέ το για λίγη ώρα και ξέβγαλε. Ακόμη και η πιο ισχυρή αδιάβροχη μάσκαρα δεν μπορεί να αντισταθεί στην δύναμη της καρύδας.

Extra tip: Άφησε κάποια ποσότητα στην βάση των ματόκλαδών σου και δες τις βλεφαρίδες σου να κερδίζουν extra πόντους, αφού θα τις βοηθήσει να αναπτυχτούν γρηγορότερα.

#2 Σέρουμ κατά του φριζαρίσματος και της ψαλίδας:

Σε στεγνά ή νωπά μαλλιά ρίξε μερικές σταγόνες στα χέρια σου, τρίψε τα μεταξύ τους για να ζεσταθεί το λάδι και στη συνέχεια περιποιήσου τις άκρες των μαλλιών σου.

#3 Για πιτυρίδα και ξηροδερμία:

Πριν το λούσιμο στάξε μερικές σταγόνες στο δέρμα του κεφαλιού σου και κάνε απαλό μασάζ.

#4 Μάσκα για ενυδατωμένα και λεία μαλλιά:

Απλώστε το σε όλο το μήκος των μαλλιών για 1 ώρα, τυλίξτε τα με διαφανή μεμβράνη για καλύτερη απορρόφηση, και στη συνέχεια λουστείτε.

#5 Scrub (για σώμα και πρόσωπο) :

Ανακατέψτε λάδι καρύδας με μαγειρική σόδα και θα έχετε ένα προϊόν μηχανικής απολέπισης.

#6 Ορός νύχτας:

Απλώστε μερικές σταγόνες στο πρόσωπο και κάντε μασάζ κάθε βράδυ μετά τον καθαρισμό.

#7 Lip Balm:

Βάλτε λίγο λάδι καρύδας στην κατάψυξη για να γίνει στέρεο και απλώνετε λίγο στα χείλη όταν είναι σκασμένα.

#8 Λάδι σώματος:

Περιποιηθείτε όλο το σώμα και ιδιαίτερα τις περιοχές που υποφέρουν από ξηρότητα (όπως αγκώνες, γόνατα και ράχες χεριών).