Επικαιρότητα:

Μας παχαίνει ο θόρυβος και η κίνηση!

28 Μαίου 2015 - 16:36 | Υγεία

 Αν μένουμε κοντά σε… αυτοκινητόδρομο, είναι πιο πιθανό να αποθηκεύουμε λίπος στην κοιλιά, λένε ερευνητές.

Δεν θα δυσκολευτούμε να βρούμε τον ένοχο που κρύβεται πίσω από τα παχάκια μας γύρω από τη μέση. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για την αδυναμία μας να αντισταθούμε στον πειρασμό μερικών ζουμερών μπέργκερ ή ακόμα περισσότερων λαχταριστών γλυκών!

Οι επιστήμονες πάντως υποστηρίζουν ότι υπάρχει ένας ακόμα -λιγότερο απολαυστικός- τρόπος να βάλουμε κιλά και είναι… ο θόρυβος από την κίνηση στους δρόμους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το να μένει κανείς κοντά σε αυτοκινητόδρομο ή σε αεροδρόμιο ίσως να παίζει ρόλο στο έξτρα λίπος που αποθηκεύει γύρω από τη μέση.

Ελβετοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που κατοικούν σε περιοχές με έντονο θόρυβο από τα αυτοκίνητα, τα τρένα ή τα αεροπλάνα είχαν 25% περισσότερες πιθανότητες να αποθηκεύουν λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.

Μάλιστα, η πιθανότητα να έχει κανείς λίπος στο στομάχι αυξανόταν για κάθε έξτρα είδος θορύβου στον οποίο εκτιθέμεθα. Ουσιαστικά, ο θόρυβος από την κίνηση στους δρόμους ή από τα αεροπλάνα αυξάνει τα επίπεδα τους στρες, ενθαρρύνοντας το λίπος να συγκεντρωθεί γύρω από τη μέση.