Ποιες τροφές σε προστατεύουν από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία

25 Ιουν. 2015 - 09:49 | Διατροφή

Καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα, ξεγνοιασιά, ήλιος και… αφυδάτωση. Οι υψηλές θερμοκρασίες αφυδατώνουν το δέρμα, ευθύνονται για την εμφάνιση ρυτίδων και προκαλούν πρόωρη γήρανση.

Εκτός από τη συστηματική χρήση αντηλιακής και ενυδατικής κρέμας, υπάρχουν και κάποιες υγιεινές, καλοκαιρινές τροφές που θρέφουν την επιδερμίδα σου και αυξάνουν την άμυνα της επιδερμίδας ενάντια στη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία.

√ Το καρπούζι και το αγγούρι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, που ενυδατώνει το δέρμα και προλαμβάνει την αφυδάτωση.

√ Η β-καροτίνη που περιέχει το καλαμπόκι, μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στον οργανισμό, η οποία έχει την ιδιότητα να προστατεύει το δέρμα.

√ Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, που σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Newcastle, προστατεύει τα κύτταρα της επιδερμίδας από τη φθορά που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία.

√ Τα καρότα, περιέχουν βιταμίνη Κ, C, B6, σίδηρο, κάλιο, χαλκό και μαγγάνιο, συστατικά που προστατεύουν το δέρμα, αλλά και σε βοηθούν να αποκτήσεις πιο ομοιόμορφο μαύρισμα.

√ Ο ψευδάργυρος που περιέχουν τα θαλασσινά, όπως μύδια, στρείδια και καβούρια χαρίζει ελαστικό και ανθεκτικό δέρμα και προλαμβάνει την εμφάνιση ρυτίδων.

 

Πηγή: www.myfit.gr