Επικαιρότητα:

Ψητά ροδάκινα με καρύδα και αμύγδαλα

02 Ιουλ. 2015 - 09:36 | Συνταγές

Τα ροδάκινα μπορούν να συνδυαστούν με καστανή ζάχαρη, αμύγδαλα και καρύδα και να γίνουν ένα υγιεινό καλοκαιρινό σνακ, ειδικά για όσους αγαπούν τα γλυκά, αλλά προσέχουν και τη γραμμή τους.

Θα χρειαστείτε:

3 ροδάκινα (μέτρια προς ώριμα), 1/ 2 κ.σ καστανή ζάχαρη, 1 κ.σ νιφάδες καρύδας, 2 κ.σ ψιλοκομμένα αμύγδαλα, 1-2 ψιλοκομμένα φύλλα μέντας για γαρνιτούρα.

Εκτέλεση:

Κόψτε στη μέση τα ροδάκινα και αφαιρέστε το κουκούτσι. Ανακατέψτε τη ζάχαρη, την καρύδα και τα αμύγδαλα σε ένα μπολ

. Μόλις ζεσταθεί καλά η σχάρα (την οποία θα έχετε αλείψει πριν με ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας) τοποθετήστε τα ροδάκινα και αφήστε τα περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια ψήστε τα από την άλλη πλευρά για άλλα 5 λεπτά. Ρίξτε από πάνω το μίγμα με τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα και στο τέλος λίγη μέντα. Σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστό.

Προαιρετικά μπορείτε να το συνοδεύσετε με παγωτό βανίλιας.