Τα "ΝΑΙ" και τα "ΟΧΙ" των καλλιτεχνών στο Δημοψήφισμα

03 Ιουλ. 2015 - 09:11 | Show Biz

Λίγες ημέρες έμειναν για το κρίσιμο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και ο διχασμός ανάμεσα στους καλλιτέχνες «φουντώνει» όλο και περισσότερο.

«Θα ψηφίσω "όχι" την Κυριακή για λόγους εθνικής ανεξαρτησίας. Δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε παρεμβάσεις στη δημοκρατία μας και βιασμό της εθνικής κυριαρχίας μας απ' όλους τους περιβόητους δήθεν εταίρους μας» δήλωσε ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος. Ο Σωκράτης Μάλαμας πήρε θέση στο δημοψήφισμα στη διάρκεια συναυλίας του στο θέατρο Βράχων λέγοντας ότι θα ψηφίσει «φυσικά όχι». Στο ίδιο μήκος κύματος ο Λάκης Λαζόπουλος: «Οι Ελληνες έχουν πάρει το μολύβι και γράφουν την καινούργια τους ιστορία. Κάποιοι όμως επιμένουν να ξαναδιαβάσουμε την ιστορία προς τα πίσω. Μήπως και τους συναντήσουμε καθισμένους στις παλιές καρέκλες τους». Υπέρ του «όχι» τάσσεται και ο παρουσιαστής του «World party» Γιώργος Μαυρίδης. Ο ίδιος εξήγησε τους λόγους με ανάρτησή του στο facebook, όπου αποκάλυψε ότι πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, καθώς ο πατέρας του μπαινόβγαινε στις φυλακές και η μητέρα του δούλευε όλη μέρα για να τον μεγαλώσει. «Μακάρι αυτό το "όχι" να είναι η αρχή για να μην υπάρξει ποτέ ξανά κανένα παιδί πεινασμένο, καμία μάνα να δουλεύει για 400 ευρώ και να σκύβει το κεφάλι, καμία γιαγιά να παρακαλάει να πάρει τη σύνταξή της. "Οχι" και ας τα χάσω όλα, ας ξαναρχίσω από την αρχή...» σχολίασε.

Εχοντας τοποθετηθεί δύο φορές υπέρ του «ναι», ο Σάκης Ρουβάς επανήλθε χθες στα social media: «Από τις εξελίξεις καταλαβαίνουμε ότι τίποτα ακόμα δεν τελείωσε, κατανοούμε όλοι ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας και εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Συνεχίζουμε όλοι μαζί στην Ευρώπη!». Ιδιαίτερα μαχητική η Ευγενία Μανωλίδου, ξέσπασε μέσω twitter για τα υβριστικά σχόλια που δέχτηκε λόγω της θέσης της. «Ναι, ναι, ναι! Δεν θα σας κάνω το χατίρι! Βρίστε όσο θέλετε, εξάλλου δεν ξέρετε και τίποτε άλλο να κάνετε!» έγραψε. Φυσικά βρήκε διαδικτυακό «σύμμαχο» στο πρόσωπο του Αδωνη Γεωργιάδη. «Μην ακούς, αγάπη, τώρα δίνουμε μάχη, δεν θα μας σταματήσουν οι χυδαίοι!» σχολίασε ο... Μπουμπούκος.

«Θορυβήθηκαν»

Υπέρ του «ναι» τάσσεται και ο Θοδωρής Αθερίδης. «Θορυβήθηκαν, λέει ο Ομπάμα και η Μέρκελ με τον Τσίπρα! Οντως. Αν ακούσεις ότι πιλοτάρει airbus ένας έφηβος, θα φοβάσαι για το πού θα το ρίξει» έγραψε στο facebook o ηθοποιός. «Δεν φοβάμαι τη δραχμή. Δεν φοβάμαι το ευρώ, που σαφώς το προτιμώ. Φοβάμαι μόνο τον διχασμό που τρέχει στο αίμα μας από τον καιρό του Θουκυδίδη ως τις μέρες μας» έστειλε το δικό του μήνυμα ο Διονύσης Σαββόπουλος. Συγκινητικό ήταν, τέλος, το σχόλιο της συντρόφου του Αντώνη Ρέμου Υβόννης Μπόσνιακ. «Οποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα την Κυριακή, εγώ θα συνεχίσω να αγαπάω την Ελλάδα όπως την έμαθα, σαν μια χώρα, σαν ένα λαό, σαν μια ψυχή».

«Να γίνουμε όλοι μια γροθιά»

«Η καρδιά μου πονάει με όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας, οι σκέψεις, η αγάπη και το μυαλό μου είναι μαζί σας, έστω και αν είμαι τόσο μακριά! Ας γίνουμε όλοι μια γροθιά ώστε να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες ημέρες που περνάει η Ελλάδα». Η Μαρία Μενούνος ζει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όμως, όταν της δίνεται η ευκαιρία, μιλάει θερμά για την πατρίδα της και δείχνει πάντα τη στήριξη της. Με αφορμή όσα συμβαίνουν στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες, η Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια έκανε ανάρτηση στο Ιnstagram γράφοντας το παραπάνω κείμενο στα ελληνικά, ενώ το συνόδευσε και με μια φωτογραφία της ελληνικής σημαίας. Μάλιστα το επανέλαβε και στα αγγλικά προκειμένου να γίνει κατανοητή από τους εκατομμύρια ξένους followers της.

ΥES

ΡΟΜΠ ΛΟΟΥ

«Ενα στοιχείο που δείχνει ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν νοιάζεται για τη χώρα του: δεν φοράει γραβάτα όταν απευθύνεται στους βουλευτές». Με αυτό το τουίτ ο Ρομπ Λόου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων διεθνώς, ενώ σε άλλη ανάρτησή του ρώτησε: «Εχουμε οικονομολόγους εδώ; Ενημερώστε με: πείτε μου τρεις λόγους για τους οποίους η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτήν τη θέση. Ποιο είναι το “μάθημα”;».

ΝΟ

ΛΙΑΜ ΚΑΝΙΓΧΑΜ

Ενθερμος υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Λίαμ Κάνιγχαμ, ο σερ Ντέβος Σίγουορθ του «Game of thrones». «Η Ελλάδα ήταν κάτι παραπάνω από υπομονετική με τους εκπροσώπους των τραπεζών. Είναι καιρός να τους πούνε να πάνε να γα...ν» έγραψε ο Ιρλανδός ηθοποιός την περασμένη Παρασκευή στο twitter. Μάλιστα συνέχισε τις αναρτήσεις και τα retweets που αφορούσαν τη χώρα μας.