Επικαιρότητα:

To σeξ είναι καλύτερο στα 40! Μάθε γιατί

06 Ιουλ. 2015 - 09:16 | Σχέσεις

Ακόμα ένας λόγος να πούμε ότι τα 40’s είναι τα καινούργια 20’s!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο San Diego έκαναν σχετικές μελέτες και βρήκαν πως το σεξ είναι καλύτερο μετά τα 40! Κι αυτό ισχύει τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες. Μάλιστα οι επιστήμονες μπόρεσαν να εντοπίσουν και τις αιτίες για τις οποίες ισχύει αυτό. Μάθε ποιες είναι αυτές: 

#1 Αισθάνεστε πιο άνετα με το σώμα σας:

Μια γυναίκα ή ένας άντρας στα 40 είναι πιο συνειδητοποιημένος για το σώμα της/του. Έτσι δεν έχει τις ανασφάλειες που μπορεί να έχει ένα νεότερο άτομο και μπορεί να τον κρατούν πίσω στο σεξ. Αποτέλεσμα; Περισσότερη απόλαυση.

#2 Η ζωή σας έχει ηρεμήσει:

Συνήθως στα 40 έχουμε όλοι περάσει τη φάση που θέλουμε απλά να περνάμε καλά. Τη φάση των πάρτι και των ξενυχτιών. Επίσης, έχουμε κατασταλάξει σε μια δουλειά και σε μια σχέση κι ως αποτέλεσμα έχουμε λιγότερο άγχος για το που πάει η ζωή μας. Λιγότερο άγχος σημαίνει περισσότερη χαλάρωση και στο σεξ.

#3 Καλύτερη ισορροπία στην έκκριση ορμονών:

Για τους άντρες, στα 40 η τεστοστερόνη είναι ακόμα σταθερή ενώ τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται. Αυτή είναι η συνταγή για καλό σεξ.

#4 Είστε ελεύθερες ξανά:

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά, μόνο το 62% των γυναικών στις ηλικίες 45 με 54 είναι παντρεμένες. Το 3% είναι χήρες, το 19% διαζευγμένες και το 4% σε διάσταση. Αυτό σημαίνει πως ένας μεγάλος αριθμός γυναικών σε αυτές τις ηλικίες είναι ελεύθερες.

#5 Είστε φτιαγμένες για αυτό:

Το ανθρώπινο σώμα είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να ανεβαίνει και πάλι η λίμπιντο μετά τα 40. Αυτό έδειξε έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας που έγινε σε δυο ομάδες γυναικών (18-26 και 27-45). Κι αυτό για αναπαραγωγικούς λόγους ώστε και οι μεγαλύτερες γυναίκες να μπορούν να αναπαράγουν.