Φτιάξε γρήγορα και εύκολα τα πιο νόστιμα μάφιν κανέλας

23 Ιουλ. 2015 - 09:24 | Συνταγές

Ένα εύκολο γλυκό που θα ξετρελάνει παιδιά και μεγάλους. Αν μάλιστα καταφέρεις να μείνεις στο ένα και δεν φας όλο το ταψί, οι θερμίδες που θα πάρεις δεν είναι πάρα πολλές. 

Για τα μάφιν θα χρειαστείς: 1 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 3/4 φλ.τσ. αλεύρι ολικής άλεσης, 3/4 φλ.τσ. καστανή ζάχαρη, 1 κ.σ. baking powder, 1/2 κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. κανέλα, 110 γρ. γάλα αμυγδάλου, 110 γρ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. μέλι ή maple syrup

Για την επικάλυψη: 2 κ.σ. ζάχαρη και 1 κ.γ. κανέλα

Πώς να το κάνεις…

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. 

Βάλε λάδι στο ταψάκι για μάφιν και άφησέ το στην άκρη. 

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε μαζί τα δύο αλεύρια, τη ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι και την κανέλα. 

Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το γάλα αμυγδάλου, το ελαιόλαδο και το μέλι. 

Έπειτα ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί. 

Γέμισε το ταψάκι για μάφιν και πασπάλισε με ζάχαρη και κανέλα. Ψήσε για 18-20 λεπτά. 

Άφησε τα μάφιν σου να κρυώσουν για 20 λεπτά και έπειτα βγάλ’τα από το ταψάκι.