Πόσο αντέχουν τα κοινά τρόφιμα μέσα στο ψυγείο;

27 Ιουλ. 2015 - 09:22 | Διατροφή

Μπορεί το ψυγείο και η χαμηλή θερμοκρασία να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής κάποιων τροφίμων, αλλά όλα έχουν ημερομηνία λήξης και μάλιστα πολύ λιγότερη από όσο φαντάζεσαι.

Η κατανάλωση ενός χαλασμένου τροφίμου μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές και άλλες δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία σου. Βεβαιώσου λοιπόν ότι γνωρίζεις καλά τον χρόνο διατήρησης των βασικών τροφών μέσα στο ψυγείο.

√ Τα ωμά κρέατα που αγοράσατε από το σούπερ μάρκετ ή τον χασάπη διατηρούνται το πολύ 2 ημέρες μέσα στο ψυγείο, ελέγχοντας βέβαια πάντα και την ημερομηνία λήξης τους.

√ Τα περισσότερα λιπαρά αλλαντικά διατηρούνται αναλλοίωτα μέχρι και 3 ημέρες στο ψυγείο, ενώ μετά αρχίζουν και κάνουν την εμφάνισή τους βακτήρια που προκαλούν μία κολλώδη υφή ή αλλοίωση στη μυρωδιά τους.

√ Τα φαγητά που περίσσεψαν το προηγούμενο βράδυ καλό είναι να φαγωθούν μέσα στις επόμενες 2 ημέρες, αφού όσο περνούν οι ημέρες χάνουν τη γεύση τους και αναπτύσσουν βακτήρια ( ειδικά το κρέας).

√ Τα αυγά έχουν σχετικά μεγάλη διάρκεια ζωής, δηλαδή μπορεί να διατηρηθούν αναλλοίωτα 3 με 4 εβδομάδες, ειδικά αν τα βάλετε στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου και όχι κοντά στην πόρτα που ανοίγει συνέχεια.

√ Ο χυμός ντομάτας στην κονσέρβα μπορεί να διατηρηθεί για 3-4 ημέρες μέσα σε ένα αεροστεγές δοχείο (όχι στην κονσέρβα) και να χρησιμοποιηθεί στο επόμενο φαγητό.