Επικαιρότητα:

Μάκης Δελαπόρτας: Αποκαλύπτει ποιοι ήταν οι πιο αυτοκαταστροφικοί σταρ που γνώρισε

31 Ιουλ. 2015 - 08:10 | Show Biz

Ο Μάκης Δελαπόρτας κατάφερε να ζήσει από κοντά πολλούς σπουδαίους ανθρώπους, που έλαμψαν στο χώρο της υποκριτικής και του πενταγράμμου. Σύμφωνα με τον βιογράφο-συγγραφέα, πολλοί από αυτούς αντιμετώπιζαν αυτοκαταστροφικές τάσεις. Σε συνέντευξή του στο «ΕΓΩ» αναφέρθηκε στους μεγάλους καλλιτέχνες που έδιναν μάχη με τα πάθη τους. 

Αλίκη Βουγιουκλάκη. Πώς θα την περιέγραφες;

«Η Αλίκη ήταν η χαρά της ζωής. Παρόμοια περίπτωση νομίζω ότι δεν θα ξαναδούμε για τα εκατό επόμενα χρόνια».

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ήταν δυστυχισμένη;

«Η Αλίκη δεν ήταν σίγουρα ο ευτυχέστερος άνθρωπος, αλλά ήταν αγωνίστρια. Κυνηγούσε το όνειρό της, εισέπραξε πολύ αγάπη, αλλά ως γυναίκα δεν έζησε αυτό που θα ήθελε». 

Τζένη Βάνου. Επίσης μια γυναίκα που πολλοί είπαν ότι δεν δικαιώθηκε.

«Ήταν η μεγαλύτερη περίπτωση τραγουδιστικού ταλέντου στην Ελλάδα. Δεν θα ξανά ακούσουμε φωνή τέτοιου μεγέθους. Ήταν μια αυτοκαταστροφική περίπτωση του ταλέντου της και αυτών που δόθηκαν μπροστά της. Η Μούσχουρη έλεγε «αν είχα τη φωνή της Τζένης Βάνου, θα έκανα ακόμα μεγαλύτερη καριέρα». 

Άλλους καλλιτέχνες που θεωρείς αυτοκαταστροφικούς;

«Γνώρισα πολλούς σπουδαίους και όλοι είχαν πάθη και αυτοκαταστροφικές τάσεις. Δεν γίνεται ένας καλλιτέχνης να μην έχει και τέτοιου είδους τάσεις. Σε άλλους η αυτοκαταστροφή τους έντονη, ενώ άλλοι τη χαλιναγώγησαν». 

Σε ποιους ήταν έντονη;

«Νομίζω πως ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ άνηκε σε αυτή την κατηγορία. Ένας πολύ σπουδαίος ηθοποιός που είχε αυτοκαταστροφική σχέση με το ποτό. Αφέθηκε, απέκτησε κιλά, κατέστρεψε την υγεία του. Θα μπορούσε να ζει ακόμα και σήμερα και να ερμηνεύει σημαντικούς ρόλους».