Επικαιρότητα:

Ναι ή όχι στο κολύμπι τις δύσκολες ημέρες;

31 Ιουλ. 2015 - 09:00 | Γυναίκα

Μπορείς να κολυμπάς ενώ διανύεις τις «δύσκολες ημέρες» του μήνα; Διάβασε τι λένε οι ειδικοί.

«Το μπάνιο απαγορεύεται όταν έχεις περίοδο»

Μύθος

Αν μέχρι τώρα θεωρούσες πως οι ημέρες της περιόδου σε αποκλείουν από την παραλία το καλοκαίρι, μπορείς να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Σήμερα οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι η υγεία της γυναίκας δεν επηρεάζεται καθόλου από τα μπάνια στη θάλασσα τις δύσκολες μέρες. Το αν θα κάνεις λοιπόν μπάνιο ή όχι εξαρτάται μόνο από εσένα και τη διάθεσή σου, τονίζουν από την Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία.

Μικρές λεπτομέρειες που δεν πρέπει να παραβλέψεις:

Πριν τοποθετήσεις το ταμπόν αλλά κι όταν θα το βγάλεις επιβάλλεται να πλύνεις πολύ καλά τα χέρια σου ώστε να αποφύγεις τις μολύνσεις. 

- Να αποφεύγεις τα πολύ κρύα κι αμφιβόλου καθαρότητας νερά. Οι θάλασσες που δεν είναι καθαρές μπορεί να προκαλέσουν κολπίτιδες ή κυστίτιδες στις γυναίκες, ενώ όταν τα νερά είναι πολύ κρύα, επίφοβες είναι και οι σαλπιγγίτιδες. Μην βουτάς δηλαδή σε θάλασσα ή πισίνα αν έχεις και την παραμικρή αμφιβολία για την καθαρότητα της.

- Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν αισθάνεσαι καλά, ζαλίζεσαι, πονάς ή νιώθεις εξαιρετικά αδύναμη θα πρέπει να αποφύγεις το κολύμπι. Και να χάσεις ένα μπανάκι δεν έγινε και κάτι!