Επικαιρότητα:

Προτάσεις για παιδικά βιβλία

05 Αυγ. 2015 - 09:25 | Παιδιά

Η βιβλιοθηκονόμος (Msc) της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών Βραχλιώτου Μαρία προτείνει αναγνώσματα για παιδιά, για αυτό το καλοκαίρι!

"Οι καλοί και οι κακοί πειρατές" του Αντώνη Παπαθεοδούλου, εκδ. Παπαδόπουλος, 2011.

Το βιβλίο αυτό έχει κερδίσει το Κρατικό βραβείο Παιδικού Εικονογραφημένου βιβλιου 2012, το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου της ίδιας χρονιάς.

"Ο μικρός ζωγράφος των βράχων" της Μαρίας Πετκανοπούλου, εκδ. Καλειδοσκόπιο, 2010.

Ο μικρούλης Ποκ μάς πιάνει από το χέρι και μας οδηγεί στα σκοτεινά βάθη της σπηλιάς, στα σκοτεινά βάθη του χρόνου... Τι ήταν αυτό που τον μάγεψε τόσο, ώστε έπαψε πια να λαχταράει να γίνει κυνηγός;

"Ο ιππόλυτος ο ιπποπόταμος" της Σοφίας Ζαραμπούκα, εκδ. Πατάκη, 2014.

H σειρά της αγαπημένης συγγραφέως δίνει στα παιδιά την ευκαιρία για μια πρώτη επαφή με τις έννοιες των χρωμάτων, των σχημάτων, όπως επίσης και με τους σύγχρονους προβληματισμούς για οικολογικά θέματα και κοινωνικές δραστηριότητες. Στις σελίδες του θα γνωρίσουν τα επαγγέλματα και τις ορχήστρες της πόλης, θα κάνουν διακοπές αλλά και «διακρατικές» επαφές, με χιούμορ και ουσία.

"Ο τίγρης και η διαφορετικότητα" των José Morán και Jesús Gabán, εκδ. Susaeta, 2013.

Ο τίγρης Σάμκα λάτρευε με τόσο πάθος τα χρώματα της γούνας του, που αποφάσισε να αλλάξει ολόκληρο τον κόσμο γύρω του βάφοντάς τον κίτρινο και μαύρο. Ώσπου μια μέρα ανακάλυψε πως είχε κάνει λάθος…Για παιδάκια 6+.

"Παραμύθια από την Αφρική" της Λότης Πέτροβιτς-Ανδροτσοπούλου, εκδ. Πατάκη, 2012.

Πρόκειται για μια συλλογή με λαϊκά παραµύθια από τρεις χώρες της Aφρικής, με όμορφη γραφή, που βοηθά τα παιδιά να εξάψουν τη φαντασία τους και να ταξιδέψουν στο χώρο και το χρόνο.