Αυτά είναι τα περίεργα πράγματα που κάνουν όλα τα νήπια

06 Οκτ. 2015 - 10:34 | Παιδιά
Αυτά είναι τα περίεργα πράγματα που κάνουν όλα τα νήπια

Εάν έχετε παιδί κοντά στην ηλικία των δυο ετών τότε σίγουρα θα αναγνωρίσετε πολλά  από τα παρακάτω. Το παιδί σε αυτή την ηλικία βρίσκεται σε μία διαρκή εξερεύνηση του περιβάλλοντός και δοκιμάζει τα όρια του. Αυτά είναι λοιπόν τα περίεργα πράγματα που κάνουν όλα τα νήπια όπως και το δικό σας και άλλοτε σας κάνει να απορείτε και άλλοτε σας βάζει σε περιπέτειες! 

Γυρνάει γύρω γύρω από τον εαυτό του μέχρι να ζαλιστεί

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πολλές φορές το μικρό σας να γυρίζει γύρω- γύρω μέχρι να ζαλιστεί. Προφανώς αρέσει στα νήπια η αίσθηση της ζαλάδας, δηλαδή να κουνιούνται τα πάντα! Εσείς προσέξτε να μην πέσει και χτυπήσει. 

Βήχει ψεύτικα

Η πιο συνήθης χειριστική συμπεριφορά ενός ηπίου. Εάν είστε για λίγο διάστημα απασχολημένη με κάτι άλλο το νήπιο σας προκειμένου να σας τραβήξει το ενδιαφέρον αρχίζει και βήχει ψεύτικα. 

Δαγκώνει 

Τα νήπια έχουν μία συνήθεια να δαγκώνουν, καθώς είναι σε μία ηλικία που δεν μπορούν να εκφράσουν αυτό που θέλουν και βρίσκουν αυτόν τον «οδυνηρό» τρόπο να ικανοποιήσουν την περιέργεια τους και να δηλώσουν τον ενθουσιασμό τους. 

Πνίγεται από μόνο του

Τα νήπια όχι μόνο βήχουν αλλά και προσποιούνται ότι πνίγονται προκειμένου να σας τραβήξουν την προσοχή σας. Βέβαια κάποιες άλλες φορές θα απορείτε, όταν θα τα βλέπετε να βάζουν όλο το χέρι τους στο στόμα και να πνίγονται από μόνα τους. 

Αρνείται να κάτσει στο καρότσι βόλτας 

Εάν πάτε μαζί με ένα νήπιο σε ένα εμπορικό κέντρο και προσπαθήσετε να περιπατήσετε μαζί του είναι σίγουρο πως στα πρώτα 10 λεπτά θα κουραστεί και θα σας ζητάει να το κρατήστε αγκαλιά. Εάν προσπαθήσετε να το βάλετε στο καρότσι, ώστε να απολαύσετε και οι δύο τη βόλτα σας τότε αυτό θα αρνείται επίμονα να κάτσει στο καροτσάκι βόλτας. 

Περπατά γυμνό

Σε πολλά νήπια αρέσει να είναι γυμνά και ενώ τα ντύνετε αυτά όταν βρίσκουν ευκαιρία αρχίζουν και βγάζουν τα ρούχα τους. Μην ανησυχείτε για αυτή τη συμπεριφορά, γιατί δεν είναι δείγμα ότι θα αρέσει στο παιδί σας, όταν μεγαλώσει ο γυμνισμός. Καθώς θα μεγαλώνει θα έχει αναστολές και θα ντρέπεται να κυκλοφορεί γυμνό. 

Ξυπνά τη νύχτα

Σίγουρα όχι όλες τις φορές αλλά τις περισσότερες ο ύπνος σας διακόπτεται από το κλάμα του μικρού σας. Οι λόγοι είναι πολλοί: είτε γιατί έχει ενοχλήσεις λόγω οδοντοφυΐας, είτε γιατί έχασε την πιπίλα, είτε γιατί φοβάται. 

 

 

govastileto