Επικαιρότητα:

Τι συμβαίνει στο μωρό σας όταν φωνάζετε; Βίντεο που σοκάρει

14 Οκτ. 2015 - 09:56 | Παιδιά
Τι συμβαίνει στο μωρό σας όταν φωνάζετε; Βίντεο που σοκάρει

Μπορεί να είναι πολύ μικρά για να το δείξουν, αλλά τα παιδιά επηρεάζονται σοβαρά από τα νεύρα ή τις φωνές. Αυτό αποδεικνύεται στο παρακάτω video, το οποίο είναι ένα πείραμα που πραγματοποίησε το «University of Washington's Institute for Learning and Brain Sciences», σε ένα 15 μηνών αγοράκι, τον Άντριεν.

Στο video το αγοράκι χάνει κάθε διάθεση για να μην παίξει με τις χάντρες που του προσφέρονται, έπειτα από ένα έντονο συμβάν θυμού που λαμβάνει χώρα μπροστά του. Ο Άντριεν, παρόλο που θέλει να παίξει, φοβάται την αντίδραση της θυμωμένης γυναίκας και δεν το κάνει.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μικρά παιδιά, ακόμα και από την ηλικία των 15 μηνών, καταλαβαίνουν πότε κάποιος είναι νευριασμένος και προσπαθούν να μην τον θυμώσουν περισσότερο. «Το σημαντικότερο είναι ότι μπορούν να το κάνουν όλο αυτό χωρίς να μιλάνε, καθώς είναι μόνο 15 μηνών» υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Δείτε το εκπληκτικό πείραμα: 

Η ίδια έρευνα με διαφορετικά αντικείμενα πραγματοποιήθηκε σε άλλα 149 παιδιά ηλικίας 15 μηνών, αγόρια και κορίτσια. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όλα τα παιδιά αργούσαν να αγγίξουν τα αντικείμενα, όταν είχε προηγηθεί σκηνή εκνευρισμού του ενήλικα, αποδεικνύοντας πόσο διστακτικό και φοβισμένο μπορεί να κάνουν ένα παιδί οι φωνές και τα νεύρα.

 

 Huffingtonpost